24. června 2015 • 00:17

Gól Němců jde na můj vrub, byla to nešikovnost, smutnil po remíze Kalas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Tomáš Kalas byl po remíze české jednadvacítky v závěrečném vystoupení v základní skupině mistrovství Evropy 1:1 s Německem zklamaný, protože se domácímu týmu nepodařilo postoupit do semifinále. Malou náplastí pro něj bylo aspoň třetí místo, které dává naději na play off o olympijské hry. A také skutečnost, že čeští fotbalisté v Edenu zaskočili favorita natolik, že v závěru musel zdržovat a zakopávat míče.



"Bolet to bude ještě minimálně jeden den, bylo by něco jinýho být v semifinále a mít olympiádu v kapse," řekl Kalas novinářům. "Takhle nemáme vůbec nic a musíme si přát, aby Anglie vyhrála a my se mohli o hry poprat," dodal. Pokud totiž ostrovní reprezentace ve středu postoupí do semifinále, budou celky ze třetích míst hrát dodatečný zápas o místo v Riu de Janeiro.

A Kalas anglickému týmu proti Itálii věří. "Je to pro mě favorit skupiny a oni sami moc dobře ví, že kdyby zaváhali, tak by nemuseli postoupit," uvedl. "Budeme to sledovat společně, večer už nikdo nikam nechodí a ani by neměl. Pustíme si to na velkém plátnu a budeme si přát, aby to Anglie zvládla," dodal.

Kalas: Hrát o olympiádu by byla malá náplast
Video se připravuje ...

"Zahrát si play off o olympiádu by pro nás byla alespoň malá náplast, když se nám nepovedlo postoupit do semifinále," přidal Kalas. "Navíc by turnaj vypadal úplně jinak, kdyby se nám podařilo postoupit na olympiádu, protože by už nikdo neřešil, že jsme vypadli," dodal.

Po remíze bylo malou útěchou pro Kalase alespoň to, že český tým dokázal proti favorizovanému soupeři vyrovnat a Němce zaskočil natolik, že v závěru simulovali a zdržovali. "Nikdo něco takového od Německa nečekal, přinutit Němce, aby simulovali a zdržovali, se nepodaří jen tak někomu. Je to pro nás malé vítězství," prohlásil.

Kalas na sebe také vzal odpovědnost za inkasovanou branku. "Na správném místě jsem sice byl, ale centr byl ostrej a já se nechtěl moc napřahovat, abych míč neminul. Proto jsem tam jenom nechal nohu, aby se to odrazilo, ale trefilo mě to jen zespoda. Byla to nešikovnost a nešťastná chvíle," prohlásil.

Brabec chválil Krejčího: Nezaslouží to, co se o něm píše
Video se připravuje ...

Dovalil: Věci na turnaji šly proti nám
Video se připravuje ...

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Byl to opravdu venkovní zápas, Čechy hnali fanoušci
Video se připravuje ...

Krejčí (zleva), Brabec a Hybš slaví gól na 1:1
Krejčí (zleva), Brabec a Hybš slaví gól na 1:1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud