1. července 2015 • 11:29

Švédská odplata. V baraži se jim vysmál Francouz, teď se smějí jemu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Známé pořekadlo moc dobře znají asi i čerství mistři Evropy do 21 let ze Švédska. Po vítězném finále proti fotbalistům Portugalska (0:0, 4:3 na penalty), si vzpomněli na to, jak se jim v barážovém utkání o ME vysmál francouzský obránce Layvin Kurzawa. A tak triumf oslavili tak, že mu posměšné gesto na dálku vrátili.



Všechno to začalo loni v říjnu. V barážové odvetě vedli Švédové nad Francouzi 3:0 a drželi postupový výsledek. Jelikož ale Francie domácí utkání vyhrála 2:0, stačilo jí k postupu vstřelit gól.

V 87. minutě se o něj postaral levý obránce Layvin Kurzawa. V zápalu emocí běžel k útočníkovi Celtiku Glasgow Johnu Guidettimu, vysmál se mu přímo do očí a ruku si přiložil k čelu.

VIDEO | Okamžik z loňského podzimu, kdy se Kurzawa vysmál Švédům

Smích ho ale přešel. Oscar Lewicki o minutu později přidal čtvrtou branku Švédska a na šampionát v České republice postoupil domácí výběr. Celý tým se pak po konci utkání radoval s rukou na čele po vzoru dvaadvacetiletého francouzského obránce. A ne naposledy.

A tím jízda Švédů neskončila. Z "moravské" skupiny B postoupili do semifinále, kde vyřídili rozdílem třídy Dány (4:1). Ve finále narazili na silné Portugalce a nikdo jim moc šancí nedával. Před šampionátem podceňovaný tým ale vyhrál v Edenu penaltový rozstřel a senzačně získal zlaté medaile.

Poté, co Švédové převzali trofej pro vítěze a chystali se k oficiálnímu focení, vzpomněli si na to, jak se jim v barážovém utkání vysmál Francouz Kurzawa. A tak jeho gesto znovu zopakovali. Inu, kdo se směje naposledy...

John Guidetti triumfu nemohl uvěřit.
John Guidetti triumfu nemohl uvěřit.

Hrdina Carlgren: Na penalty jsem si velmi věřil
Video se připravuje ...

Guidetti: Ostatní jsme překvapili, sebe ne. Jsme šťastní
Video se připravuje ...

Trenér mistrů Evropy: Ve fotbale i životě je možné cokoli
Video se připravuje ...

Švédští fanoušci dorazili do pražského Edenu ve velkém počtu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud