5. června 2017 • 18:45

Ázerbájdžán U21 - Česko U21 0:5. Triumf zařídilo pět různých střelců

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace do 21 let v prvním ze dvou přípravných zápasů s Ázerbájdžánem na rakouském soustředění před mistrovstvím Evropy v Polsku vyhrála jasně 5:0 a zvítězila i ve třetím letošním utkání. V úvodním dějství se v Leogangu trefili Martin Hašek, nováček Filip Panák a Daniel Holzer, po pauze skórovali střídající Dominik Mašek z penalty a Marek Havlík. Ve čtvrtek čeká "Lvíčata" se stejným soupeřem generálka před EURO.



Jednadvacítka sehrála poslední utkání před úterní závěrečnou nominací na šampionát a hráči se viditelně chtěli trenéru Vítězslavu Lavičkovi ukázat. Od začátku si vytvořili velkou převahu a už v sedmé minutě ji po přihrávce z levé strany proměnil ve vedení střelou pod břevno Hašek, který se za "Lvíčata" trefil poprvé.

Ve čtrnácté minutě favorit zvýšil po rohovém kopu, když se hlavičkou k tyči prosadil debutant Panák. Povedený úvod pak ve 22. minutě završil krásnou ranou z přímého kopu z 24 metrů Holzer . I pro něj to byla první branka za jednadvacítku.

Lavička: Kluci mi směrem k nominaci zamotali hlavu
Video se připravuje ...

Po změně stran pak český tým přidal ještě dvě branky. Nejprve ázerbájdžánský gólman v 68. minutě fauloval ve vápně Maška a ten z penalty rovněž premiérovou trefou za "Lvíčata" s přehledem zvýšil na 4:0. V 77. minutě pak uzavřel skóre Havlík.

Po úterní konečné nominaci a čtvrteční odvetě se mladíci v pátek vrátí do Čech a další týden ve čtvrtek už zamíří do dějiště ME Polska. Do šampionátu tým vstoupí 18. června zápasem proti Německu, dalšími soupeři ve skupině jsou Itálie a Dánsko.

Panák bojuje o EURO: Měl jsem být na dovolené, tohle je příjemná změna
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Václav Černý před odjezdem na soustředění v Rakousku
Václav Černý před odjezdem na soustředění v Rakousku

Klokan Hašek vtipkoval o horském soustředění: Beru si snowboard, kluci mají lyže
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud