14. června 2017 • 10:10

Naštvaní Slováci! Přivítání na EURO jim pokazil špatný státní znak

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polští organizátoři evropského šampionátu fotbalistů do 21 let se hodně snaží, aby byli všichni účastníci spokojení. Jenže tohle jim prostě nevyšlo. Na výpravu slovenských mladíků po jejich příletu do Lublinu totiž čekal autobus se špatným státním znakem na vlajce. A Slováky to dost rozhodilo...



Tahle chyba se nedala přehlédnout. Když slovenští fotbalisté a funkcionáři nastupovali do přistaveného oficiálního autobusu, hned viděli, že se státním znakem na vlajce je něco špatně. Pod dvojramenným křížem totiž chybí klasické modré trojvrší.

„Okamžitě po příjezdu na hotel nás čekal oběd, mediální termín a po krátkém odpočinku jsme odcestovali na první otevřený trénink v Lublinu. Přiznávám, že jsme tak trochu rozčarovaní touhle nepříjemností, ale naší prioritou bylo zvládnout všechny organizační a sportovní povinnosti s prvním tréninkem v Polsku. Téma státního znaku zarezonovalo, ale naše koncentrace směřovala k úvodnímu tréninku,“ popsal situaci kouč slovenské jednadvacítky Pavel Hapal.

Slovenské mladíky pokažený státní znak na autobuse rozladil
Slovenské mladíky pokažený státní znak na autobuse rozladil

Chybu organizátorů začalo v Polsku hned řešit i vedení Slovenského fotbalového svazu. „Samozřejmě si hned všimli, že na našem hráčském autobuse máme neúplný státní znak. Oficiálně už jsme požádali organizátory o nápravu - aby nám dali na autobus správný státní znak,“ uvedl pro futbalsfz.sk prezident svazu Ján Kováčik.

Pro Slováky je to další sportovní nepříjemnost se státními symboly. Na hokejovém světovém šampionátu jim před časem pustili slovinskou hymnu - více čtěte ZDE »

Vše o mistrovství Evropy do 21 let čtěte ZDE »

PĚT hvězd EURO do 21 let: zázračný brankář z AC Milán i mistr Evropy s Ronaldem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud