16. června 2017 • 18:38

Schick? Budu klidně běhat celý zápas, aby dal gól, vzkazuje Barák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z POLSKA | V Patriku Schickovi mají ofenzivní klenot, mašinu na góly. A členové reprezentační jednadvacítky si to před startem evropského šampionátu v Polsku dobře uvědomují. Proto jsou připraveni vytvořit hvězdě Sampdorie takové podmínky, aby z ní na turnaji dostali to nejlepší. „Musíme to odlehčit nějakou srandou, aby se cítil co nejlépe,“ vysvětluje záložník Antonín Barák.



Trenérovi „Lvíčat“ se pro mistrovství Evropy v Polsku podařilo složit mimořádně zajímavý tým. Jeho kostru činí opory v čele s Michaelem Lüftnerem, Stefanem Simičem, Antonínem Barákem či Jakubem Janktem. Jeden hráč přesto nad ostatními ční. Patrik Schick . V posledních týdnech nejskloňovanější jméno v českém fotbale. „Je důležité, aby se od toho dostal pryč a byl hlavou co nejlépe připravený na zápasy,“ konstatuje Barák.

Členové jednadvacítky dobře vědí, jak hrozivou palebnou silou Schick disponuje. Jejich úkol je tam jasný. Vytvořit svému parťákovi co nejlepší podmínky, aby v ohromně těžké základní skupině naplno uplatnil svůj potenciál.

„Musíme si uvědomit, že takového útočníka musíme naprosto využít. Když budeme na hřišti, já pro něj osobně budu obětovat všechno, i kdybych za něj měl běhat celý zápas a on pak dá ten gól. V tomhle na něj spoléháme, my za něj musíme odvést tu černou práci,“ má jasno bývalý hráč Slavie, jenž bude od nové sezony oblékat dres italského Udinese.

Schick: Když už jsem dal góly v kvalifikaci, měl bych je dávat i na EURO
Video se připravuje ...

Schick je v posledním období pod obrovským tlakem médií i veřejnosti, tématem číslo jedna je jeho avizovaný přestup do slavného Juventusu. Samotný hráč pochopitelně dění okolo své osoby vnímá, jen těžko se před ním může schovat.

„Všichni si myslí, že se vrátil ze Sampdorie, a bude porážet Belgii, kde nastupují stopeři z Tottenhamu nebo Manchesteru City, gólman z Chelsea. A čekají, že si s nimi v 21 letech bude dělat, co chce. To je nesmysl,“ upozorňuje Antonín Barák.

Udržet mladého střelce v plné koncentraci na blížící se start turnaje, to je hlavní přikázání pro celou kabinu. Pokud chce být jednadvacítka v Polsku úspěšná, potřebuje mít Schicka ve stoprocentní formě.

„Měli bychom to kolem něj uklidnit, aby mohl mít čistou hlavu. Je důležité, aby se od toho dostal pryč a byl hlavou co nejvíc připravený na zápas. Musíme to odlehčit nějakou srandou, aby se cítil dobře a vnímal naší podporu, že je pro nás ohromně důležitý,“ shrnuje Barák.

Vše o EURO U21 2017 najdete zde >>

Schick: Úspěch na EURO by nám pomohl i do budoucnosti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud