17. června 2017 • 22:38

EURO U21: Španělsko - Makedonie 5:0. Asensio zazářil hattrickem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úvod kanonáda. Fotbalisté Španělska si v prvním zápase ve skupině zastříleli, Makedonci schytali debakl 5:0. O výhru se postaral především talent Realu Madrid Marco Asensio, který vstřelil hattrick. Další góly přidali Saul Niguez a Gerard Deulofeu z penalty. Ten se navíc stal hráčem s nejvíce starty (33) za španělský výběr U21 v historii a stejně tak vstřelil i nejvíce gólů (17).



Makedonci sice v Gdyni začali aktivněji, ale favorit otevřel skóre už v desáté minutě, kdy Saúl nůžkami zaskočil brankáře Aleksovského. Za šest minut vstřelili Španělé druhý a opět krásný gól. Z dálky vypálil Asensio a trefil přesně horní růžek. Do poločasu ještě přidal třetí branku kapitán Deulofeu z penalty po Bejtulaiově ruce.

Španělsko začalo výborně i druhou půli a v 54. minutě zvýšil tvrdou ranou opět Asensio. Makedonci na rozdíl od produktivního soupeře šance neproměňovali. Jako v případě Babunského, jenž napálil břevno. V 72. minutě Asensio po individuální akci a přesné střele zkompletoval hattrick.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 20:45
Španělsko
Španělsko
5:0
ONLINE
17. června
20:45
Makedonie
Makedonie
Góly

Domácí: 10. Saúl Ñíguez, 16. Asensio, 35. Deulofeu, 54. Asensio, 72. Asensio

Hosté:

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, Gayá – M. Llorente – Denis Suárez, Saúl Ñíguez – Deulofeu (C) (63. D. Ceballos), Sandro Ramírez (74. I. Williams), Asensio (81. Oyarzabal).

Hosté: Aleksovski – Bejtulai, Zajkov, Velkovski, Demiri – Nikolov, E. Bardi – Radeski, Babunski (C) (76. Kostadinov), Markoski (46. Gorgev) – Angelov (46. Elmaz).

Náhradníci

Domácí: Blanco, López, Ceballos, Mayoral, Merino, Williams, Odriozola Arzallus, Oyarzabal, Castro, Soler, Yeray

Hosté: Šiškovski, Ilik, Elmaz, Musliu, Popzlatanov, Amanovik, Avramovski, Petkovski, Kostadinov, Murati, Gorgev, Pivkovski

Karty

Domácí: Meré

Rozhodčí

Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (vš. AUT)

Stadion

Miejski, Gdynia, Polsko

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud