20. června 2017 • 22:21

Schick je komplexní útočník, ví kouč Italů. Je prý jako hvězda Tottenhamu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Schick hned v první sezoně v Serii A nastřílel za Sampdorii Janov jedenáct ligových gólů a italští fotbalisté do 21 let se před ním mají před středečním druhým duelem na mistrovství Evropy v Polsku proti českému týmu na pozoru. Trenérovi Luigimu Di Biagiovi připomíná soupeřův nejlepší hráč argentinského reprezentanta Érika Lamelu, který hrával za AS Řím a nyní je v Tottenhamu.



"Myslím, že všichni známe Schicka velmi dobře. Podával v této sezoně italské ligy velmi dobré výkony. Je to dobrý, fyzicky velmi dobře vybavený útočník. Má velmi dobrou hru nohou a je technický. Mohl bych ho srovnat s Lamelou. Je to opravdu komplexní útočník," řekl Di Biagio na tiskové konferenci před utkáním s Čechy.

S Schickem bude v zápase svádět souboje stoper Juventusu Turín Daniele Rugani, který si už proti němu zahrál na jaře v Janově. "Přišel na hřiště v druhém poločase jako střídající hráč. Známe ho, víme o jeho přednostech. Je to technický a talentovaný hráč," podotkl Rugani.

Ten by se mohl brzy stát Schickovým spoluhráčem, neboť o český talent usiluje právě Juventus. "Je jasné, že musíme hrát velmi dobře v obraně, abychom ho zablokovali. Musíme ho mít neustále na očích," dodal dvaadvacetiletý Rugani.

Zatímco český tým na úvod šampionátu podlehl Německu 0:2 a zkomplikoval si boj o postup, Itálie vyhrála stejným poměrem nad Dánskem. "Češi hrají docela podobný fotbal jako Dánové, především ten způsob, jakým brání. A mají dva velmi rychlé hráče na krajích, Černého a Jankta," uvedl Di Biagio.

"My musíme hrát rychlejší fotbal než v prvním poločase s Dánskem. Tam jsme nebyli tak rychlí, jak jsme zvyklí. To bude nejdůležitější věc pro zítřek," mínil bývalý reprezentant.

V italské brance znovu nebude chybět Gianluigi Donnarumma, kterého fanoušci při prvním zápase zaházeli falešnými bankovkami kvůli tomu, že neprodloužil smlouvu s AC Milán. "Donnarumma je v klidu, počíná si, jako by to byl třicetiletý hráč. Dokonce je schopný si z toho dělat legraci," dodal Di Biagio.

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Simič: Musíme vyhrát, Italové taky. Bude to výjimečný zápas
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:1
ONLINE
21. června
18:00
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 24. Trávník, 79. Havlík, 85. Lüftner

Hosté: 70. D. Berardi

Sestavy

Domácí: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek (77. Chorý) – Jankto, Trávník (C), M. Hašek (66. Havlík) – Schick (84. Sáček).

Hosté: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi (54. Chiesa), Cataldi (83. Cerri), Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi (75. Gagliardini).

Náhradníci

Domácí: Macej, Vejmola, Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš

Hosté: Cragno, Scuffet, Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Pezzella

Karty

Domácí: Hubínek, Havlík

Hosté: D. Berardi, Cataldi, Conti, Cerri

Rozhodčí

Benoît Bastien (FRA) – Frédéric Haquette (FRA), Hicham Zakrani (FRA)

Stadion

Stadion Miejski, Tychy

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 4:3 6
2. Německo 3 2 0 1 5:1 6
3. Česko 3 1 0 2 5:7 3
4. Dánsko 3 1 0 2 4:7 3

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud