22. června 2017 • 16:52

Italové jsou někdy namistrovaní, uznal Simič. Potěšil ho Donnarumma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Stefana Simiče zklamalo, že si většina Italů po prohře 1:3 na fotbalovém mistrovství Evropy jednadvacítek nepodala s českými hráči ruku. Dvaadvacetiletý stoper, který patří AC Milán, si odnesl ze soubojů se svým známým, útočníkem Andreou Petagnou, bolestivé poranění palce, ale na závěrečný zápas skupiny s Dánskem by měl být v pořádku.



"Mám palec, který vypadá, že je to mezi tím, že odpadne, nebo zůstane. Bohužel Petagna mi šlápl na nohu. Je to cítit, je to urostlý chlap. Ale musí to být v pohodě," řekl novinářům Simič.

V italském týmu měl vedle Petagny několik známých a s jedním z nich, talentovaným brankářem Gianluigim Donnarummou, prohodil pár slov hned po závěrečném hvizdu. Ostatní soupeřovi hráči prchli do kabin a nepodali soupeři ruce.

"Jsem rád, že neutekl, protože to, jak se zachovali ostatní, to mě trochu zklamalo. Je to můj velký kamarád, hodně jsme toho spolu minulý rok zažili. Takže to bylo v přátelském duchu," dodal Simič.

Radost z výhry mu pokazilo dlouhé čekání na antidopingové zkoušce. "Bohužel to nešlo. Zkazilo mi to chuť toho vítězství, protože jsem se nemohl pozdravit s našimi hráči ani s Italy a ani jsem neviděl svou rodinu. Asi za půl hodiny jsem vypil tři litry vody. Když na vás kouká někdo, jak jdete na záchod, není to příjemné," řekl. "Chtěl jsem si s Italy popovídat po zápase, bohužel to nešlo. Takže jsme byli v kontaktu jen přes zprávy," dodal.

Italové podle něj byli dost zaskočení. "Udělali čtyři změny v sestavě, asi z toho důvodu, aby nechali hráče odpočinout na třetí zápas. Brali nás asi jako velikého outsidera. Doufám, že jsme je dobře zaskočili a pro příště si to snad budou pamatovat," usmál se Simič.

Italové se někdy chovají namistrovaně, naším výkonem byli zaskočení, říká Simič
Video se připravuje ...

V minulé sezoně hostoval v belgickém Mouscronu a za A-tým AC Milán ještě nedostal zápasovou šanci. "Kluci z AC Milán mi pogratulovali, ale s vedením jsem v kontaktu nebyl. Jen vím, že mi přišla pozvánka na soustředění s AC Milán, tam se objevím. Ale na to se budu soustředit až po posledním zápase Eura," uvedl Simič.

S českým týmem ho čeká v sobotu poslední zápas skupiny s Dánskem, v němž budou mladíci bojovat o postup do semifinále. Reprezentanti se až po skončení dalších dvou skupin dozvědí, jaký výsledek budou potřebovat.

"Je to hodně složité. Poprvé bych asi zažil, že by šest bodů nemuselo stačit. Tenhle systém s třemi skupinami vidíme snad poprvé ve všech sportech, bývají buď dvě, nebo čtyři. Nedá se dělat nic jiného než porazit Dány a doufat, že Makedonie potrápí Portugalce," dodal Simič.

Souček: Že jsem byl vyhlášen nejlepším hráčem? Třešnička na dortu
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
3:1
ONLINE
21. června
18:00
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 24. Trávník, 79. Havlík, 85. Lüftner

Hosté: 70. D. Berardi

Sestavy

Domácí: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek (77. Chorý) – Jankto, Trávník (C), M. Hašek (66. Havlík) – Schick (84. Sáček).

Hosté: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi (54. Chiesa), Cataldi (83. Cerri), Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi (75. Gagliardini).

Náhradníci

Domácí: Macej, Vejmola, Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš

Hosté: Cragno, Scuffet, Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Pezzella

Karty

Domácí: Hubínek, Havlík

Hosté: D. Berardi, Cataldi, Conti, Cerri

Rozhodčí

Benoît Bastien (FRA) – Frédéric Haquette (FRA), Hicham Zakrani (FRA)

Stadion

Stadion Miejski, Tychy

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 4:3 6
2. Německo 3 2 0 1 5:1 6
3. Česko 3 1 0 2 5:7 3
4. Dánsko 3 1 0 2 4:7 3

Vše o EURO U21 najdete zde >>

Lavička o Simičovi: Stefan svým klidem pozitivně působí na spoluhráče
Video se připravuje ...

Střelec gólové parády Lüftner: Po zápase s Německem jsme se zdravě nasrali
Video se připravuje ...

Havlík: Jsou tu fanoušci z Hradiště, atmosféru si moc užívám
Video se připravuje ...

Lavička pustil Schicka do Turína. Pomůže mu to ve výkonech, hlásí
Video se připravuje ...

Kouč reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička
Kouč reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud