23. června 2017 • 04:55

Schickův perný den! Deset hodin v Juventusu i smršť selfie s fanoušky

Autor: ršp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle den Patrik Schick asi jen tak nezapomene, i když si nakonec z jednodenního bleskového „výletu“ do Turína ještě smlouvu s Juventusem nepřivezl. V italském velkoklubu ovšem absolvoval první část zdravotních testů a vše směřuje k tomu, že bombastický kontrakt podepíše po konci EURO U21 v Polsku, odkud si pod Apeniny se svolením vedení české reprezentace odskočil.



Jednadvacetileté torpédo tuzemské výroby se ve čtvrtek brzo ráno odpojilo v polských Tychách od týmu Vítězslava Lavičky a leteckým speciálem v sedm ráno vyrazilo směr Itálie. Ještě předtím útočník požádal o svolení k návštěvě špičkové kliniky vedení týmu. To mu po poradě vyhovělo.

Lavička pustil Schicka do Turína. Pomůže mu to ve výkonech, hlásí
Video se připravuje ...

„Prohlídka měla proběhnout už po návratu z utkání seniorské reprezentace v Norsku a před odjezdem do Polska, bohužel se neuskutečnila. Pak ve vzduchu visela tahle varianta. Samozřejmě to pro nás bylo složité rozhodování, protože je uprostřed EURO. Ale ctili jsme zájmy jednadvacítky, respektujeme, že se pro hráče jedná o významnou událost. Chceme, aby měl po zbytek turnaje klidnou hlavu,” vysvětlil manažer reprezentace Jaromír Šeterle, proč dali útočníkovi zelenou.

Schick dorazil do Turína v doprovodu manažera Pavla Pasky v osm hodin ráno. Pozdravil se s lékaři, na tělo navlékl triko s futuristickým logem Juventusu a za chvíli už seděl na rotopedu. Jen zdravotní prohlídka trvala šest hodin, všechny procedury nakonec znamenaly desetihodinový maraton. „Takhle to ve velkých klubech chodí,“ konstatoval Paska.

Krátce po osmnácté hodině pak Schick opustil stadion, před kterým na něj čekalo několik desítek nadšených fanoušků Juventusu. Po smršti selfie sedl hráč do auta a vydal se zpět za jednadvacítkou, kterou v sobotu čeká rozhodující duel o postup do semifinále mistrovství Evropy proti Dánsku.

Do dějiště turnaje ho přepravilo privátní letadlo. „Cestování nebylo tak náročné. Po návratu se mu plně věnovali kondiční trenér a fyzioterapeuti,“ přiblížil Šeterle.

Šmicer se Sieglem o Schickovi: Je to strmá kariéra, má dobře našlápnuto
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud