23. června 2017 • 22:40

EURO U21: Makedonie - Portugalsko 2:4. Favorit smutní, semifinále mu uniklo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adeus, Portugal! Fotbalisté z Pyrenejského poloostrova sice porazili Makedonii 4:2, ale vzhledem k výhře Slovenska nad Švédskem 3:0 již nemůžou být nejlepším týmem na druhém místě ze všech skupin. A tak si to o postup na dálku rozdají Češi a Slováci. Jedině „lvíčata“ mohou sebrat východním sousedům semifinálový duel, pokud v zítřejším zápase porazí Dánsko třígólovým rozdílem, a to v poměru 3:0 bez obdržené karty nebo 4:1, 5:2 atd.



Situaci českého týmu portugalský výsledek nijak nezměnil. V tabulce celků na druhých místech ztrácí na Slovensko tři body, má však k dobru sobotní duel s Dánskem. Slovensko, které vede český trenér Pavel Hapal, má skóre 6:3, výběr Vítězslava Lavičky 3:3. Češi však v případě vítězství nad Dánskem a prohry Německa s Itálií 0:2 mohou projít do semifinále i jako vítězové skupiny.

Portugalsko vstoupilo do zápasu skvěle a už ve 22. minutě vedlo 2:0 po gólech Edgara a Brumy. Další branku však navzdory velké převaze už v prvním poločase nepřidalo a naopak krátce před přestávkou snížil z ojedinělé akce Bardhi.

Po pauze zvýšil na 3:1 Podence, ale deset minut před koncem Portugalce zmrazil druhým makedonským zásahem Markoski. Bruma jim poté sice ještě v nastavení dal druhým gólem v zápase naději, ale na víc se už Portugalci nevzmohli a navíc dohrávali bez vyloučeného Joty.

V tabulce skupiny tak obsadili druhé místo tři body za stoprocentním Španělskem. V pořadí týmů na druhých místech se pak sice bodově dotáhli na Slovensko, ale o gól horší rozdíl skóre (7:5) jim vzal šanci na postup.

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 20:45
Makedonie
Makedonie
2:4
ONLINE
23. června
20:45
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 40. E. Bardi, 80. Markoski

Hosté: 2. Edgar Ié, 22. Bruma, 57. Podence, 90+1. Bruma

Sestavy

Domácí: Šiškovski – Popzlatanov, Zajkov (C), Bejtulai, Murati – Babunski (74. Markoski), E. Bardi, Nikolov – Gorgev, Radeski (28. Musliu), Angelov (57. Elmaz).

Hosté: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Figueiredo (C), Rebocho (18. Rodrigues) – Neves, Sanches (55. R. Horta) – Medeiros, Podence (69. Diogo Jota), Bruma – Paciência.

Náhradníci

Domácí: Aleksovski, Ilik, Elmaz, Musliu, Amanovik, Avramovski, Velkovski, Petkovski, Markoski, Demiri, Kostadinov, Pivkovski

Hosté: Silva, Pereira, Geraldes, Rodrigues, Fonseca, Ramos, Guedes, Jota, Horta, Carvalho

Karty

Domácí: Babunski, Musliu, Šiškovski, E. Bardi

Hosté: Paciência, Diogo Jota (č), Figueiredo

Rozhodčí

Ivan Kružliak – Tomáš Somolani, Branislav Hancko (všichni Slovensko)

Stadion

Stadion GOSiR, Gdynia

Vše o EURO do 21 let sledujte ZDE>>>

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 3 3 0 0 9:1 9
2. Portugalsko 3 2 0 1 7:5 6
3. Srbsko 3 0 1 2 2:5 1
4. Makedonie 3 0 1 2 4:11 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud