27. června 2017 • 20:46

EURO U21: Anglie - Německo 2:3 po pen. Drama rozhodl v rozstřelu Amiri

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním semifinalistou EURO U21 je Německo! Mladí fotbalisté si v semifinále turnaje v Polsku poradili s Anglií, kterou porazili po dramatickém průběhu až po penaltách. V páté sérii neproměnil svůj pokutový kop Nathan Redmond, a tak střídající Nadiem Amiri poslal Němce do finále.  



Angličané začali mnohem aktivněji, ale velké šance neproměnili. Němci poté převzali iniciativu a ve 35. minutě se ujali vedení, když Selke hlavou zužitkoval Toljanův centr. Soupeř českého týmu ze skupiny však poločasové vedení neudržel a ve 41. minutě po rohu dovolil srovnat Grayovi.

Hráči Albionu pět minut po pauze otočili skóre. Hughes si pohrál s obranou, přihrál volnému Abrahamovi a ten zblízka nezaváhal. Němci ale následně protivníka opět sevřeli a v 70. minutě odpověděl z rohu Platte. Střídající útočník o chvíli později dostal míč znovu do sítě, ale druhou branku mu rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali.

V prodloužení gól nepadl, největší šanci zahodil Němec Amiri, který si však spravil chuť v rozstřelu a proměnil rozhodující penaltu. Brankář Pollersbeck zneškodnil pokusy Abrahama a Redmonda, anglický gólman Pickford vychytal jen Gerhardta. Němci si zahrají finále malého Eura poprvé od roku 2009, kdy získali svůj jediný dosavadní titul.

Góly

Domácí: 41. Gray, 50. T. Abraham

Hosté: 35. Selke, 70. Platte

Sestavy

Domácí: Pickford – Holgate (106. Iorfa), Chambers, Mawson, Chilwell – Ward-Prowse (C), Hughes (86. Swift), Chalobah (65. Jacob Murphy), Gray (73. Redmond) – L. Baker, T. Abraham.

Hosté: Pollersbeck – Toljan, G. Jung (79. Kehrer), Kempf, Gerhardt – Haberer (102. Kohr) – Philipp, Meyer, Arnold (C), Gnabry (87. Amiri) – Selke (63. Platte).

Náhradníci

Domácí: Gunn, Mitchell, Stephens, Redmond, Targett, Murphy, Swift, Holding, Hause, Iorfa, Grealish, Woodrow

Hosté: Schwäbe, Vlachodimos, Anton, Stark, Dahoud, Platte, Klünter, Kehrer, Weiser, Amiri, Öztunali, Kohr

Karty

Domácí: Hughes, Chilwell, Holgate

Hosté: Selke, Gnabry, Kempf, Arnold

Rozhodčí

Mažeika – Šimkus, Kazlauskas (všichni Litva)

Stadion

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud