27. června 2017 • 22:50

EURO U21: Španělsko - Itálie 3:1. Saúl vystřílel finále hattrickem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Německa ve finále EURO U21 vyzvou Španělé. Ti si v semifinále turnaje v Polsku nebrali servítky s Itálií a porazili ji 3:1. Po bezbrankovém poločase otevřel skóre v 53. minutě Saúl Níguez. O pět minut později se navíc nechal během chvíle za dvě žluté vyloučit Federico Bernardeschi. Italové sice v deseto vyrovnali, ale Saúlův hattrick během 21 minut rozhodl o postupu Španělů.



To Španělé si mohou připsat už třetí triumf z posledních čtyř šampionátů. A to zásluhou Saúla Nígueze. Záložník Atlética Madrid se ukázal jako správný kapitán a v podstatě sám rozhodl o postupu přes Itálii. Španělé se v útoku dlouho trápili, ale v 53. minutě Ceballos po individuální akci našel právě Nígueze a ten dobře umístěnou střelou zařídil vedení.

Vzápětí Roberto Gagliardini dostal druhou žlutou kartu a Itálie dohrávala v oslabení. I v deseti však dokázal vyrovnat Federico Bernardeschi. Jenže uběhly jen tři minuty a Níguez předvedl další parádu a střelou z 20 metrů vrátil Španělsku vedení. A čtvrt hodiny před koncem završil hattrick. S pěti zásahy na turnaji z pěti střel se dostal do čela tabulky střelců.

Góly

Domácí: 53. Saúl Ñíguez, 65. Saúl Ñíguez, 74. Saúl Ñíguez

Hosté: 62. Bernardeschi

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, J. Castro – D. Ceballos (88. Oyarzabal), M. Llorente, Saúl Ñíguez – Deulofeu (C) (83. Denis Suárez), Sandro Ramírez (78. I. Williams), Asensio.

Hosté: G. Donnarumma – Calabria, Caldara, Rugani, A. Barreca – Benassi (C) (87. Garritano), Gagliardini, Pellegrini, Chiesa (61. Locatelli) – Petagna (72. Cerri), Bernardeschi.

Náhradníci

Domácí: Blanco, López, Gayá, González, Hernández, Merino, Mayoral, Oyarzabal, Soler, Suárez, Odriozola Arzallus, Williams

Hosté: Cragno, Scuffet, Biraschi, Cataldi, Cerri, Garritano, Grassi, Ferrari, Pezzella, Locatelli

Karty

Hosté: Benassi, Gagliardini, Calabria, Gagliardini, Cerri

Rozhodčí

Slavko Vinčić (SVN) – Tomaž Klančnik (SVN), Andraž Kovacic (SVN)

Stadion

Krakow Stadium, Krakow

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud