27. března 2015 • 22:30

Lvíčata opět bez výhry. V testu na EURO podlehla Anglii 0:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let prohráli v přípravném utkání v Praze na Letné s Anglií 0:1, když se o jedinou branku postaral v 48. minutě Tom Carroll. Domácí, kteří se stejně jako soupeř chystají na letní mistrovství Evropy, tak prodloužil svou sérii bez vítězství na čtyři zápasy a další šanci ukončit ji budou mít v úterý v Edenu proti Portugalsku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 20:30
Česká republika
Česká republika
0:1
ONLINE
27. března
20:30
Anglie
Anglie
Góly

Domácí:

Hosté: 48. Carroll

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Holeš, Kalas (C), Stronati, Hanousek – Trávník (83. Houska), Petrák (70. Takács), Zmrhal – Skalák, Vydra (71. Přikryl), Frýdek (61. Masopust).

Hosté: Bettinelli – Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) – Redmond, Carroll (C) (52. Hughes), Forster-Caskey, Ward-Prowse, Pritchard (62. Lingard) – Woodrow (62. Ings).

Karty

Domácí: Trávník

Hosté: Forster-Caskey, Redmond, Ings

Rozhodčí

Markus Hameter – Roland Braunschmidt, Alan Kijas (rak.)

Stadion

Generali Arena, Praha

Návštěva

5 126 diváků

Výběr trenéra Jakuba Dovalila nastoupil v základní sestavě s útočníkem Vydrou, který se v jednadvacítce objevil po čtyřech letech, protože byl povoláván do reprezentačního áčka. Ve středu obrany dostal také vedle kapitána Kalase poprvé šanci nováček Stronati.

První vážnější šance patřila Čechům, ale Zmrhal v záklonu hlavičkoval těsně vedle. Anglie zahrozila v 11. minutě po průniku Pritcharda a stejný hráč krátce poté odstartoval akci, po které střílel z otočky jen těsně nad Woodrow.

V 18. minutě našel Zmrhal dlouhým pasem za obranu Vydru, ten ale nedokázal zkrotit míč a jeho střela byla zblokována. Do obrovské šance se útočník Watfordu dostal v 25. minutě, kdy jeho pokus k tyči vykopl z brankové čáry jeden z obránců.

Lvíčata podlehla Anglii: Zkušenosti z Premier League byly vidět
Video se připravuje ...

Vstup do druhé půle vyšel Anglii, která se už ve 48. minutě ujala vedení. Chambersův centr z pravé strany obrana odvrátila jen k velkému vápnu, odkud míč do sítě poslal dobíhající kapitán Carroll. V 53. minutě to mohlo být o dva góly, ale Woodrow po akci střídajícího Hughese míč do brány nedostal.

Češi poté přitlačili, ale výsledkem byla pouze Zmrhalova nepřesná střela a závar po Skalákově přímém kopu v 60. minutě. Naopak v závěru mohla Anglie po rychlém brejku přidat další gól, po následném rohu se navíc skvělým zákrokem vyznamenal brankář Pavlenka.

Domácí tak prohráli poprvé od loňského října, kdy nestačili na výběr italské třetí ligy. Na porážku poté navázali dvěma remízami s Dánskem a Německem a čtyřzápasovou sérii bez vítězství budou moci Dovalilovi svěřenci ukončit v úterý v posledním přípravném utkání před domácím šampionátem proti Portugalsku.

ČR - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 48. Carroll. Rozhodčí: Hameter - Braunschmidt, Kijas (všichni Rak.). ŽK: Trávník - Forster-Caskey, Redmond, Ings. Diváci: 5126.

ČR: Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Matěj Hanousek - Petrák (70. Takács) - Trávník (83. Houska), Zmrhal - Skalák, Frýdek (61. Masopust) - Vydra (71. Přikryl). Trenér: Dovalil.

Anglie: Bettinelli - Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) - Forster-Caskey, Ward-Prowse - Pritchard (62. Lingard), Carroll (52. Hughes), Redmond - Woodrow (62. Ings). Trenér: Southgate.

Český reprezentant Michal Trávník v souboji s Alexem Pitchardem
Český reprezentant Michal Trávník v souboji s Alexem Pitchardem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud