10. května 2015 • 13:06

EURO očima Hoftycha: Nic není ztraceno, na Němce kluci mají

Autor: Pavel Hoftych
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EURO DO 17 LET OČIMA TRENÉRA HOFTYCHA | Pátek byl na Euru U17 dnem před druhým zápasem, týmy se věnovaly tréninku, regeneraci a aktivnímu odpočinku jako třeba část holandského mužstva, která si čas krátila fotbálkem s malým míčem. A naši soupeři Belgičani? Ti si s míčem zařádili přímo v moři. Naši mladíci měli tréninkovou jednotku odpoledne v čase sobotního utkání.



Trenéři Černý a Janoušek se je snažili připravit na hru Belgie. Na hráčích byla patrná určitá nervozita před důležitým zápasem a některá cvičení nebyla provedena dokonale. Ale musím říct, že družstvo má potenciál a charakter a není náhoda, že to dotáhlo až na Euro.

V utkání se Slovinci jsem náš tým neviděl, protože jsme byli s vedoucím výpravy Michalem Prokešem na utkání našich budoucích soupeřů Belgie a Německa. Oba týmy se prezentovaly skvělým fotbalem a technicky vyspělými hráči. Proto jsem byl zvědav na vzájemnou konfrontaci. Výsledek? Belgie-ČR 3:0.

Fotbal je někdy krutý a tentokrát byl krutý pro naše kluky. Trenéři je velmi dobře připravili a hráli celý zápas vyrovnanou partii. Za Belgii ale nastoupil křídelník Azzaoui a to jméno si dobře zapamatujte: rychlost, přímočarost, technika, vstřelil dvě branky. Obranu si ošéfoval kapitán Faes způsobem koncentrovaný David Luiz. Škoda neproměněné penalty za stavu 1:0 Lingrem, ale stejný hráč rozhodl o vítězství nad Slovinskem a fotbal je týmová hra, kluci ho určitě podrží. Mrzuté je i vyloučení brankáře Jedličky, který podal výborný výkon a stažením hráče hasil naši zbytečnou chybu v rozehrávce.

Zklamání hráčů i realizačního týmu po utkání bylo obrovské. Všichni cítili, že výsledek mohl být jiný. Za sebe říkám, že tým udělal maximum pro úspěch a rozhodla větší kvalita Belgie v koncovce. Pochválil bych i skupinu rodičů a kamarádů, kteří kluky celý zápas neúnavně povzbuzovali.

V úterý nás čeká silné Německo, asi nejkompaktnější celek na turnaji. Porazili Slovince 1:0, ovšem mimo nádherných fotbalových akcí i oni ukázali, že pod tlakem dělají chyby. Takže hoši, nic není ztraceno i Němci se čas od času dají porazit a vy na to máte.

V posledním utkání, co jsme viděli, zvítězili Chorvati nad Rakouskem hlavně díky kvalitní práci kapitána Mora a rychlonohých křídelníků Brekala a Lovrena. Na Euru mladých hráčů jsem poprvé a výkony týmů i hráčských individualit si užívám. Turnaj je výborně organizován a na příjemných stadionech jsou slušné divácké návštěvy začínající na čísle 1500. Na utkání domácího Bulharska s Chorvatskem ve Stare Zagoře přišlo dokonce 11.000 diváků a vytvořili fantastickou kulisu.

Náš tým čeká zítra trénink a nás s kolegou Pavlem Malurou večerní duel top týmů Holandska a Anglií ve Stare Zagoře. I vy se můžete dívat na stanici Eurosport 2, určitě to stojí za to. A ve 12.5. držte palce naší repre U17, kluci si to zaslouží a určitě se budou rvát o postup do posledních sil.   

Pavel Hoftych, trenér výběru do 20 let

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud