4. září 2015 • 19:50

Lvíčata rozdrtila Maltu, Černý má rekord a krásně přihrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace do 21 let v prvním zápase pod vedením nového trenéra Vítězslava Lavičky porazila Maltu. V Jablonci zahájili kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2017 výhrou 4:1. V základní sestavě se poprvé objevil i talentovaný mladík Václav Černý z Ajaxu, který si připsal krásnou přihrávku.



Česká fotbalová jednadvacítka vstoupila do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2017 vítězstvím. V zápasové premiéře nového trenéra Vítězslava Lavičky dnes v Jablonci porazila Maltu 4:1. Dvě branky dal Patrik Schick, po gólu přidali kapitán Aleš Čermák s Robertem Hrubým, za hosty snížil Luke Montebello. Další duel čeká lvíčata v úterý v Lotyšsku.

V základní sestavě nastoupil i Václav Černý, který se tak ve věku 17 let a 322 dnů stal nejmladším hráčem jednadvacítky v historii. Záložník Ajaxu, který si nedávno zahrál poprvé i za první tým nizozemského celku a proti Jablonci zažil také debut v evropských pohárech, překonal rekord Michala Švece (18 let a 6 dnů).

Domácí otevřeli skóre v desáté minutě, kdy si na Havlíkův centr naběhl Schick a mířil přesně. V 21. minutě už vedli Češi o dvě branky a opět se o to postaral Schick, kterého tentokrát po rychlé akci našel přesnou přihrávkou debutant Černý.

Český tým měl v prvním poločase výraznou převahu, přesto se Maltě povedlo snížit. V 37. minutě využil ojedinělého brejku Montebello, který potrestal zaváhání brankáře Vorla. Jenže obrana chybovala i na druhé straně, o chvíli později vrátil domácím dvougólové vedení Čermák a blízko čtvrté branky byl vzápětí Matějů.

Do druhého poločasu vstoupil český tým opět aktivně, ale Trávník po pěkné kombinaci nedokázal z dobré pozice přesně zakončit. Mnohem lépe si vedl v 56. minutě Hrubý, na jehož tečovanou střelu z hranice vápna hostující gólman Borg nedosáhl. Český tým tak vyhrál první kvalifikační zápas, naopak Malta poprvé prohrála, když nedokázala navázat na výhru z Lotyšska a remízu v Moldavsku.

ČR - Malta 4:1 (3:1)
Branky: 10. a 21. Schick, 38. Čermák, 56. Hrubý - 37. Montebello. Rozhodčí: Hasanov - Husejnov, Musajev (všichni Ázerb.). ŽK: Bezzina, Camenzuli (oba Malta). Diváci: 2086.

ČR: Vorel - Matějů, Lüftner, Kaša, Holzer - Černý (64. Klobása), Čermák (70. Daniel Tetour), Hrubý, Trávník, Havlík - Schick (82. Linhart). Trenér: Lavička.
Malta: J. Borg - Briffa, Zerafa, Arab, Attard - Bezzina (62. Agius) - Muscat (74. Mbong), Cesare (84. C. Borg), Camenzuli - Montebello, Cremona. Trenér: Vella.

Moldavsko - Černá Hora 1:0, Lotyšsko - Belgie 0:2.

ONLINE: Česko - Malta jste mohli sledovat ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud