13. října 2015 • 19:52

Kuriózní gól a další ztráta. Lvíčata hrála s Černou Horou 3:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová jednadvacítka remizovala ve třetím zápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Černou Horou 3:3. Lvíčata v Uherském Hradišti dvakrát vedla o dva góly zásluhou Marka Havlíka, Aleše Čermáka a Václava Černého, ale nakonec po předchozí remíze v Lotyšsku nečekaně ztratila další body. V tabulce sice postoupila na druhé místo, ale mají čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Belgii.



Rozhodující moment utkání přinesl mimořádně kuriózní trefu.  V 81. minutě při snaze o odkop Tomáš Souček trefil Vladimíra Jovoviče, od kterého se míč odrazil přesně k tyči bezmocného Vorla.

Trenér Vítězslav Lavička udělal oproti zápasům s Maltou a v Lotyšsku dvě změny v obraně. Poprvé se v základní sestavě objevili Rys a stoper Břečka.

Český tým měl od úvodních minut územní převahu, ale v koncovce se dlouho nedokázal prosadit. Černohorci spoléhali na rychlé protiútoky, za celý první poločas ale zahrozili pouze dvakrát. Djordjevičově hlavičce chyběla přesnost a Vukčeviče vychytal Vorel.

Michal Trávník v obraném zákrokuFoto ČTK
Trhliny v defenzivě Černohorců našli domácí až těsně před koncem poločasu. Ve 42. minutě se na levé straně šikovně uvolnil Schick, jeho centr prodloužil hlavou Čermák až k Havlíkovi, který tvrdou střelou otevřel skóre.

O dvě minuty později Černý zpracoval v trestném území míč, který se nepodařilo soupeři odkopnout a Čermák přidal druhý gól.

Na nepříznivý výsledek fotbalisté Černé Hory zareagovali po přestávce otevřenou hrou a útočným fotbalem. Signál k náporu dal ve 47. minutě Djordjevič, jehož tvrdá rána se odrazila od břevna. O čtyři minuty později neuhlídali po rohovém kopu čeští zadáci obránce Raspopoviče, který hlavou snížil.

Lavičkův tým na to ale rychle zareagoval a v 57. minutě Černý z úhlu prostřelil brankáře Kordiče. Jenže soupeř ani potom nerezignoval. Po rychlém brejku prošel obranou Jankovič a sólo zakončil střelou do prázdné branky.

Tlak soupeře v závěrečné čtvrthodině gradoval a deset minut před koncem srovnal šťastným zásahem Jovovič, od kterého se odrazil do branky nastřelený míč.

ČR - Černá Hora 3:3 (2:0)
Branky: 42. Havlík, 44. Čermák, 57. Černý - 51. Raspopovič, 65. Jankovič, 81. Jovovič.
Rozhodčí: Beaton - Chambers, Ross (všichni Skot.). ŽK: Havlík, Rys - Kopitovič, Jovovič, Vusurovič. Diváci: 2347.

Sestavy:

ČR: Vorel - Rys, Lüftner, Břečka, Holzer - Černý (65. Klobása), Trávník (85. Chorý), Souček, Čermák, Havlík (75. Fulnek) - Schick. Trenér: Lavička.
Černá Hora: Kordič - Raspopovič, Kopitovič, Milojko, Vukčevič (63. Tučevič) - Jovovič, Hočko (12. Vusurovič), Pepič - Cmiljanič (75. Duranovič), Jankovič, Djordjevič. Trenér: Radonjič.

1. Belgie 3 3 0 0 6:1 9
2. ČR 3 1 2 0 8:5 5
3. Černá Hora 4 1 2 1 4:4 5
4. Malta 5 1 2 2 3:7 5
5. Lotyšsko 4 1 1 2 5:5 4
6. Moldavsko 5 1 1 3 2:6 4

Patrik Schick bojuje o míč.
Patrik Schick bojuje o míč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud