Jan Podroužek
12. května 2016 • 17:21

Jednadvacítka vyrazí do Rakouska. Předběhne tam áčko před EURO

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Rakouska nadvakrát. Ještě před áčkem, které se u jižních sousedů bude chystat na EURO, přijede pod Alpy česká jednadvacítka. Ta si týdenním kempem chce proložit dlouhé volno mezi kvalifikačními zápasy. Boj o evropský šampionát ji pokračuje až na podzim, proto trenér Vítězslav Lavička odjede se 24 hráči na soustředění, na němž reprezentace odehraje dvě přípravná utkání s Albánií.



„To je významný důvod, proč jsme využili možnost přípravy. Na přelomu května a června je oficiální mezinárodní termín pro kvalifikaci jednadvacítek na mistrovství Evropy. My odjíždíme o něco dříve, protože i naše liga končí vzhledem k EURO už v polovině května. Dohodli jsme se proto s kluby, že se termín posune. Dalším důvodem možnost ověřit si schopnosti některých nominovaných na vlastní oči. Například jsme zvědavi na hráče Simiče a Jankta, působící v Itálii,“ upřesnil generální manažer reprezentace do 21 let Jaromír Šeterle.

„Máme k dispozici hráče, kteří tvoří základv kvalifikaci. Výběr jsme okysličili o novou krev a chceme si ověřit, kdo by mohl v případě potřeby náš tým posílit. Máme velmi dobrou zkušenost sice s krátkým, ale velmi přínosným, soustředěním začátkem ledna na Tenerife. I tam se takoví hráči objevili,“ říká k nominaci Lavička .

Lvíčata odjedou do Kaprunu 18. května, vrací se 24. května.

Nominace jednadvacítky

Brankáři: Kolář Ondřej (FC Slovan Liberec), Staněk Jindřich (Everton FC), Zima Lukáš (Perugia Calcio)

Obránci: Havel Milan (Bohemians Praha 1905); Křapka Antonín (FK Ústí nad Labem); Lüftner Michael (FK Teplice); Matějů Aleš (FK Viktoria Plzeň); Simič Stefan (AC Milan); Tregler Jaroslav (1. FK Příbram); Urma Otto (FK Baník Sokolov); Vraštil Lukáš (FC Baník Ostrava)

Záložníci: Barák Antonín (SK Slavia Praha); Čermák Aleš (FK Mladá Boleslav); Černý Václav (Ajax Amsterdam); Havlík Marek (1. FC Slovácko); Holzer Daniel (FC Baník Ostrava); Hubínek Michal (Bohemians Praha 1905); Jankto Jakub (Ascoli Picchio FC); Souček Tomáš (SK Slavia Praha); Takács Ladislav (FK Mladá Boleslav); Trávník Michal (FK Jablonec)

Útočníci: Juliš Lukáš (AC Sparta Praha); Klobása Stanislav (FK Mladá Boleslav); Schick Patrik (Bohemians Praha 1905)

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud