2. září 2016 • 04:58

Schickův večer snů: Dva góly, parádní dloubák a vedení v tabulce střelců

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když trenér reprezentačního "áčka" Karel Jarolím přenechal Patrika Schicka pro potřeby jednadvacítky, ani on sám asi netušil, co toto gesto přinese. Dvacetiletý útočník Sampdorie Janov dvěma góly a asistencí na třetí zničil v kvalifikačním zápase o postup na mistrovství Evropy 2017 Černou Horu (3:0) a výrazně tak přiblížil svěřence Vítězslava Lavičky vysněnému postupu.



V základní sestavě "lvíčat" se kromě exsparťanského útočníka objevily i další očekávané budoucí hvězdy českého fotbalu. V záloze větral obranu domácích Jakub Jankto, hrající za italské Udine, na druhé straně středové řady ho úspěšně podporovala vycházející hvězdička Ajaxu Amsterdam, teprve osmnáctiletý Václav Černý.

Hlavní hvězdou čtvrtečního večera se však stal Patrik Schick. Jeho první velká chvíle přišla už v šesté minutě utkání, kdy poslal český tým do vedení z pokutového kopu poté, kdy byl sám po rohovém kopu faulován.

Forvard Sampdorie Janov však rozhodně neměl dost. Už o tři minuty později hlavou dorazil za nešťastného gólmana Kordiče svoji vlastní střelu a zajistil národnímu týmu už pohodlné dvoubrankové vedení.

Aby toho nebylo na domácí fotbalisty málo, v 16. minutě pro ně připravil další úder, když parádním dloubákem za obranu našel sparťanského Aleše Čermáka, který se postaral o třetí úder do sebevědomí domácích.

Schick mohl svůj velký večer završit i hattrickem v samotném závěru utkání, branku Černohorců však těsně minul. Jen o centimetry tak nezkompletoval druhý kvalifikační hattrick za sebou.

Schick se i díky dvěma brankám do sítě Černé Hory dostal s deseti góly do čela tabulky střelců. Svěřenci Vítězslava Lavičky si v čele první skupiny vypracovali už osmibodový náskok na čtvrtečního soupeře i třetí Belgii, která má dva zápasy k dobru.

Neporažený český tým sehraje předposlední kvalifikační duel v úterý v belgické Lovani a pokud vyhraje, bude mít ME v Polsku jisté.

Skupina 1:

Černá Hora - ČR 0:3 (0:3)
Branky: 6. z pen. a 9. Schick, 16. Čermák. Rozhodčí: Klossner - Zgraggen, Zürcher (všichni Švýc.). ŽK: Boljevič, Jovovič, Vico, Djordjevič, Lagator - Černý, Hubínek, Tetour.

Sestavy:

Č. Hora: M. Kordič - Raspopovič, Kopitovič, Kartal (36. Boljevič), Vico - Lagator, Hočko - Jovovič, Kosovič (64. Jankovič), Mandič (36. Vusurovič) - Djordjevič. Trenér: Radonjič.
ČR: Zima - Matějů, Lüftner, Vraštil, Havel - Hubínek, Trávník - Černý (63. Holzer), Čermák (76. Tetour), Jankto - Schick (81. Juliš). Trenér: Lavička.

1. ČR 8 6 2 0 24:7 20
2. Černá Hora 8 3 3 2 10:11 12
3. Belgie 6 4 0 2 9:4 12
4. Malta 7 1 2 4 3:15 5
5. Lotyšsko 6 1 2 3 9:10 5
6. Moldavsko 7 1 1 5 3:11 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud