12. října 2016 • 15:13

Devatenáctku ničil Zidanův syn. Měli jsme štěstí, řekl po postupu kouč

Autor: iSport.cz, tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zvládnutá kvalifikace mládežnického výběru. Čeští fotbalisté do 19 let sice prohráli v závěrečném utkání první části kvalifikace mistrovství Evropy s Francií 0:2, ale výsledek z Ústí nad Labem už však na postupu výběru trenéra Jana Suchopárka nic nezměnil. V konečné tabulce obsadili Češi druhé místo právě za dnešním soupeřem a postoupili do další fáze kvalifikace.



O výhře Francie, v jejíž brance nastoupil stejně jako v předchozích zápasech syn slavného Zinédina Zidana Luca, rozhodli Boutobba a Edouard. „První poločas ukázal, že jsme Francouzům byli dobrým soupeřem, ale ve druhém poločase už nám nepůjčili balon a my neměli vůbec nic,“ hodnotil po utkání kapitán Matěj Chaluš.

Suchopárkovi svěřenci drželi s favorizovanou Francii krok jen v prvním poločase. „První půle nebyla špatná, měli jsme slibné příležitosti. Na druhou stranu bylo dnes hodně vidět, že nám do nejužší špičky kvality hodně schází. Výsledek je naprosto zasloužený a soupeř mohl vyhrát i vyšším výsledkem,“ řekl trenér.

Francouzská devatenáctka porazila Česko, držel ji syn Zidana
Video se připravuje ...

I přes prohru a nepříliš povedený výkon Češi skončili o bod druzí za posledním soupeřem a díky dvěma výhrám (5:0 s Estonskem a 2:1 se Slovinskem) slaví postup. „Úkol jsme ale nesplnili, chtěli jsme vyhrát všechny tři utkání. Musíme přiznat, že třeba proti Slovinsku jsme měli štěstí,“ dodal Suchopárek.

Los závěrečné fáze kvalifikace, která se bude hrát v březnu příštího roku, se uskuteční 13. prosince.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud