21. listopadu 2016 • 16:33

Lvíčata budou při losu EURO ve třetím koši. Hrozí jim Němci, Španělé i Slováci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let budou při losu mistrovství Evropy nasazeni ve třetím výkonnostním koši společně s Itálií, Švédskem, Srbskem, Slovenskem a Makedonií. Do skupiny tak dostanou jen jednoho z těchto soupeřů. Los se uskuteční 1. prosince v Krakově.



UEFA se rozhodla dvanáct účastníků rozdělit do tří výkonnostních košů. V prvním bude pořádající Polsko a dva nejvýše postavené výběry v žebříčku UEFA Německo a Portugalsko. Do druhého koše podle koeficientu spadají Anglie, Španělsko a Dánsko.

Los nejprve rozdělí do tří základních skupin týmy z prvního koše. Pak k nim přiřadí vždy po dvou celcích ze třetího koše a nakonec přijde na řadu druhý koš.

Složení košů pro los ME fotbalistů do 21 let
1. koš Polsko, Německo, Portugalsko
2. koš Anglie, Španělsko, Dásko
3. koš Itálie, Švédsko, ČR, Srbsko, Slovensko, Makedonie

Losování rovněž určí, v kterém regionu Polska budou týmy hrát. Zatímco tým hostitelské země bude automaticky zařazen do skupiny A v Kielcích a Lublinu, skupinu B budou hostit Gdyně a Bydhošť a skupinu C Krakov a Tychy. Češi by preferovali skupinu C, aby byli co nejblíže hranicím a mohlo na jejich zápasy dorazit co nejvíce fanoušků. Naopak skupině B by se kvůli vzdálenosti raději vyhnuli.

"Centrum turnaje je v Krakově, kde bude semifinále i finále. Navíc je to nejblíže hranicím, takže by bylo nejvýhodnější, kdybychom byli nalosováni do Krakova," řekl manažer jednadvacítky Jaromír Šeterle.

Do semifinále postoupí vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst. Šampionát se koná 16. až 30. června.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud