8. prosince 2016 • 14:01

Gerrardův bratranec oslnil Anglii. Válí za City a hattrickem zničil Brazílii

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden Gerrard odešel do důchodu a další přichází na scénu. Řeč je o patnáctiletém Bobbym Duncanovi. Bratranci liverpoolské legendy, který o víkendu vstřelil hattrick Brazílii v reprezentačním zápase U16. Takový počin se v celé historii anglického fotbalu stal vůbec poprvé.



Vyrostl ve stejné čtvrti Huyton v Liverpoolu a podobu s bývalým kapitánem Albionu Stevenem Gerrardem nezapře. Duncan ale zamířil v devíti letech do Wiganu, odkud přišel po osmnácti měsících krok dál. Přesun do Manchesteru City.

„Citizens nyní budují novou skvělou akademii a myslím si, že je to nejlepší místo pro můj fotbalový růst,“ odůvodnil své rozhodnutí Duncan pro Liverpool ECHO.

Na rozdíl od Gerrarda vyrostl z mladíka útočník, přesto ke staršímu bratranci vzhlíží. „Když jsem byl mladší, otec mi vždy v autě pouštěl sestřih nejlepších golů Stevena a dnes z nich opravdu čerpám,“ popisuje budoucí naděje inspiraci.

A učil se zřejmě velmi dobře, protože Duncanovy statistiky budí na Ostrovech respekt. V minulé sezoně nastřílel 66 branek a letos jich dal v kategorii U16 už dvacet devět, poslední přidal o víkendu do sítě rivalů, Manchesteru United.

Navíc válí i v reprezačním dresu. Naposledy dal o sobě vědět v přátelském utkání U16 proti Brazílii. Jako první Angličan v historii totiž vstřelil Brazílii hattrick! „Když jsem se dozvěděl o vzácnosti těch branek, běžel mi mráz po zádech. Je to něco neuvěřitelného. Nemohl jsem uvěřit, že se mi povedlo něco tak jedinečného,“ neskrýval střelec radost. Obrovskou radost mu pak udělala i gratulace od samotného Gerrarda.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud