29. března 2017 • 20:10

Kdo jsou hvězdy české devatenáctky? Talent PSV, krajánci i mazák v brance

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou hvězdy české devatenáctky, která postoupila po šesti letech na EURO?Kdo jsou hvězdy české devatenáctky, která postoupila po šesti letech na EURO?FOTO: Koláž iSport.cz

    Jednoho si piplají v nizozemském PSV Eindhoven, jako velký talent pro svůj A tým. Druhý zase pravidelně nastupuje v české lize a další válí v nejvyšší soutěži na Slovensku. Na nedostatek kvalitních fotbalistů trenér české reprezentace do 19 let Jan Suchopárek nemůže stěžovat. Na opory, které se velkou mírou podílely na postup na červencové EURO v Gruzii, se podívejte v článku.

  • MARTIN JEDLIČKA

    Příbramský brankář Martin JedličkaFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Brankář
    1. FK Příbram

    V devatenácti letech mazák mužstva, brankářská jednička. V kvalifikaci zazářil, vychytal tři výhry. Proti Maďarsku lapil penaltu a s Rakouskem předvedl dva excelentní tygří zákroky.

  • MATĚJ CHALUŠ

    Příbramský stoper Matěj ChalušFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Obránce
    1. FK Příbram

    Stoper s velkými předpoklady se už prosazuje mezi dospělými. V Příbrami náleží do základu, v první lize odehrál 28 zápasů! V tomto směru nemá v týmu konkurenci.

  • MICHAL SADÍLEK


    Michal Sadílek v reprezentačním dresuFoto instagram.com/@michal6sadilek8

    Záložník
    PSV Eindhoven

    Benjamínek, jediný krajánek ze špičkového zahraničního klubu. Český dorostenec roku 2016, jehož si piplá pro A-tým nizozemský gigant PSV Eindhoven. Tvořivý technik, mistr standardních situací.

  • DANIEL TURYNA

    Daniel Turyna v reprezentačním dresuFoto instagram.com/@turysek

    Útočník
    FK Senica

    Sparta ho loni v létě poslala na Slovensko, aby se otrkal. Ve slovenské lize odehrál vysoký střelec 20 zápasů, dal 2 góly. Na podzim měl většinou místo v základu, na jaře naskakuje z lavičky.

  • ONDŘEJ ŠAŠINKA



    Ondřej Šašinka v reprezentačním dresuFoto instagram.com/@sasinkajr

    Útočník
    FK Senica

    Kapitán, vedle Turyny nejlepší střelec. Odchovanec Baníku přidal k šesti startům v české nejvyšší soutěži na jaře další čtyři na hostování na Slovensku. V Senici nastupuje v základní sestavě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud