5. července 2017 • 19:54

EURO U19: Česko - Portugalsko 1:2. Čechům v závěru neuznali gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 19 let prohráli v druhém utkání na mistrovství Evropy v Gruzii s Portugalskem 1:2 a k postupu do semifinále potřebují v posledním duelu skupiny A s domácím výběrem uhrát aspoň bod. Celek z Pyrenejského poloostrova dnes v Tbilisi vedl od 35. minuty, kdy se trefil Mesaque Dju, hned za pět minut srovnal Martin Graiciar, ale v 74. minutě rozhodl Rui Pedro. Češi pak v 90. minutě slavili vyrovnání po ráně z půlky, sudí ale gól bez zjevné příčiny neuznali.



Portugalsko vyhrálo i druhý zápas na turnaji a stalo se prvním semifinalistou. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka jsou po úvodní výhře 2:1 nad Švédskem na druhém místě tabulky o skóre před Gruzií, s kterou v sobotu od 18:00 uzavřou skupinu. Seveřané jsou bez bodu a šance na postup poslední. Do semifinále projdou první dva týmy ze skupiny.

Český celek přestál úvodní portugalský tlak a v 18. minutě měl první velkou šanci. Balon se dostal až k osamocenému Hlavatému, jehož střelu ze záklonu vyškrábl brankář Costa nad břevno.

Martin Graiciar slaví svou trefu do sítě Portugalců
Martin Graiciar slaví svou trefu do sítě Portugalců

Mladíci drželi s favoritem krok, ale v 35. minutě inkasovali. Joao Filipe poslal z levé strany přízemní centr do vápna a nabíhající Dju střelou k tyči překonal Jedličku.

Češi ale hned za pět minut po podobné akci srovnali. Holíkův centr zprava se dostal až ke Graiciarovi a ten přízemní ranou k tyči nedal brankáři šanci.

Suchopárkův celek favorita přestřílel, ale k bodům to nevedlo. Český tým totiž nechal v 74. minutě nacentrovat z levé strany Leaa a úplně nehlídaný Rui Pedro hlavičkou rozhodl o druhém portugalském vítězství na turnaji. Mladým reprezentantům se v poslední minutě povedlo podruhé dostat balon do sítě, ale turecký rozhodčí Palabiyik Chalušovu trefu po dalekonosném nákopu z poloviny hřiště nakonec neuznal.

Česká devatenáctka startuje na mistrovství Evropy poprvé od zisku stříbra v roce 2011.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 7. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
5. července
18:00
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 40. Graiciar

Hosté: 35. Djú, 74. Pedro

Sestavy

Domácí: Jedlička – Holík, Král, Chaluš (C), Granečný – Havelka, Tischler – Chvěja, Hlavatý (62. O. Šašinka), Sadílek – Graiciar (80. Turyna).

Hosté: D. Costa – Dalot, D. Queirós, J. Queirós, Conté – Pires (C), M. Luís, Quina (78. F. Luís) – Djú (90. Paz), Pedro, Filipe (69. Leao).

Náhradníci

Domácí: Plachý, Mareček, Turyna, Lingr, Šašinka, Novotný, Čech

Hosté: Figueira, Leite, Queta, Paz, Luís, Leao

Karty

Domácí: Havelka, Granečný

Hosté: D. Queirós

Rozhodčí

Ali Palabıyık (Turecko) – Daniel Da Costa (Portugalsko), Jurij Chomačenko (Bělorusko)

Stadion

David Petriashvili Stadium, Tbilisi

Tabulka:

1. Portugalsko 2 2 0 0 3:1 6
2. ČR 2 1 0 1 3:3 3
3. Gruzie 2 1 0 1 2:2 3
4. Švédsko 2 0 0 2 2:4 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud