15. července 2017 • 20:29

Další zlato pro Anglii! Ve finále EURO do 19 let zdolala Portugalsko 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rok 2017 je pro Anglii nadmíru úspěšný. Kolébka fotbalu si po titulu světových šampionů v kategorii hráčů do 20 let připsala evropský titul v kategorii do 19 let. Těsné vítězství 2:1 nad Portugalskem zařídili svými góly Suliman a Nmecha.



Portugalsko, které je úřadujícím mistrem Evropy v dospělé kategorii, sice bylo aktivnějším týmem, ale Anglie byla efektivnější.

Krátce po změně stran vystřelil z přímého kopu Mount, trefil tyč a Suliman následně hlavou dorazil míč do branky. Anglie se však z vedení radovala jen pět minut, než si vlastní gól vstřelil Stirling, který při snaze odkopnout centr trefil holení míč do sítě.

Rozhodující okamžik tak přišel až v 69. minutě, kdy znovu Mount předvedl hezkou akci a následně našel Nmechu, který už jen uklidil míč do odkryté branky. Na výhře Anglie už nic nezměnilo ani vyloučení jejího záložníka Eduna čtyři minuty před koncem.

Semifinálový přemožitel Čechů se dočkal prvního evropského titulu od roku 1993, kdy byl šampionát pouze pro osmnáctileté hráče. 

Góly

Domácí: 56. D. Sterling (vl.)

Hosté: 50. Suliman, 69. Nmecha

Sestavy

Domácí: D. Costa – Dalot, D. Queirós, J. Queirós, Conté (79. Queta) – Pires (C) – G. Fernandes, Quina – Djú (75. M. Luís), Pedro, Filipe (58. Leao).

Hosté: Ramsdale – D. Sterling, Johnson, Suliman, Jay Dasilva (C) – Buckley-Ricketts (84. Edwards), Dozzell (77. Josh Dasilva), Edun, Sessegnon – Mount – Nmecha (73. Brereton).

Náhradníci

Domácí: Figueira, Leite, Queta, Paz, Luís, Luís, Leao

Hosté: Trott, Brereton, Edwards, Dasilva, Maddox, James

Karty

Domácí: Pires

Hosté: Edun, Edun, Ramsdale

Rozhodčí

Jovanović (SRB) – Nijssen (BEL), Chomčenko (BLR)

Stadion

Tengiz Burjanadze Stadioni (Kapacita: 5 000)

Úspěch anglických fotbalistů spustil vlnu gratulací:

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud