9. října 2017 • 19:50

Chorvatsko - Česko 5:1. Lvíčata schytala debakl, trefil se jen Mihálik

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let nezažívají vydařený vstup do kvalifikace na EURO do 21 let v roce 2019. Ve druhém utkání neodčinili domácí zaváhání a remízu s Běloruskem, když na půdě Chorvatska prohráli jasně 1:5. Druhou nejvyšší českou porážku v historii řídil dvěma góly Nikola Vlašič z Evertonu. Chorvaté jsou tedy po třech zápasech stoprocentní, stejně tak Řekové. I proto musí svěřenci Vítězslava Lavičky v dalších zápasech zabrat.



Čeští mladíci mají po dvou zápasech na kontě jediný bod za domácí remízu 1:1 s Běloruskem a jsou v tabulce až pátí. Na vedoucí dvojici dosud stoprocentních týmů Chorvatsko a Řecko ztrácejí "Lvíčata" osm bodů, byť mají k dobru jedno utkání.

Na šampionát, který v roce 2019 budou hostit společně Itálie a San Marino, postoupí vítězové devíti kvalifikačních skupin, nejlepší čtyři celky z druhých příček čeká baráž o zbylá dvě místa.

Chorvatsko minulý týden dvěma góly v nastavení se štěstím porazilo Bělorusko 2:1, s českým týmem si ale pohrálo. Do vedení se dostalo už v deváté minutě, kdy gólman Staněk přímý kop Brekala z velkého úhlu pouze vyrazil před sebe a obránce Karačič doklepl míč do odkryté branky. V 36. minutě inkasovali čeští mladíci podruhé. Vlašič si pohrál s nedůraznou obranou a střelou k tyči nedal Staňkovi šanci.

V poločase kouč Lavička vystřídal Machalíka a na trávník poslal Trubače, jenže snaha o zdramatizování zápasu vzala za své hned ve 47. minutě. Černého špatnou rozehrávku vystihl Moro, přihrál na Brekala a útočník Stuttgartu po individuální akci zvýšil.

Česká obrana byla v troskách a proti další tutovce musel zasahovat Staněk. Poté vytáhl Trubačovu technickou střelu domácí gólman a za chvíli znovu udeřili Chorvaté. Po další obrovské hrubce v obraně šel sám na branku Moro a přidal čtvrtý přesný zásah.

Až v 70. minutě se prosadil i hostující celek. Benkovič špatnou malou domů nepochopitelně nahrál Mihálikovi a ten sám před gólmanem nezaváhal. Poslední slovo ale měli opět Chorvaté, kombinaci zakončil sám před brankou druhým gólem v utkání záložník Evertonu Vlašič. Česká jednadvacítka tak utrpěla druhý nejhorší soutěžní debakl v samostatné historii po kvalifikační porážce 0:4 ve Španělsku v roce 1997.

Další utkání odehrají čeští fotbalisté v listopadu se San Marinem a v Moldavsku. Lvíčata musí naplno bodovat, aby živili naději na postup. Přímo na turnaj v Itálii a San Marinu se podívají jen vítězové skupin a nejlepší čtyři týmy z druhých míst.

Góly

Domácí: 9. Karačić, 36. Vlašić, 47. Brekalo, 63. Moro, 81. Vlašić

Hosté: 70. Mihálik

Sestavy

Domácí: Posavec – Karačić, Šimić, Benković, Sosa – Balić (84. Ivanušec), Šunjić (C), Moro – Vlašić, Jakoliš (89. Ćorić), Brekalo

Hosté: Staněk – Matějů, Pokorný, Král, Knejzlík – Černý (C), Kulhánek, Sáček (77. Wiesner), Machalík (46. Trubač), Mihálik – Pulkrab (64. Provod)

Karty

Domácí: Benković, Šunjić, Brekalo

Hosté: Král

Rozhodčí

Mete Kalkavan – Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar (vš. TUR)

Stadion

Stadión NK Varaždín, Varaždín

Tabulka skupiny 1:

1. Chorvatsko 3 3 0 0 10:2 9
2. Řecko 3 3 0 0 9:1 9
3. Bělorusko 4 1 1 2 3:5 4
4. Moldavsko 4 1 0 3 3:10 3
5. Česko 2 0 1 1 2:6 1
6. San Marino 2 0 0 2 0:3 0

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud