2. března 2010 • 20:59

Němci jen remizovali, mladíci jsou blízko postupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí fotbalový reprezentanti do 21 let v dnešním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy pouze remizovali doma s Islandem 2:2 a ještě víc přiblížili k postupu české mladíky.



Ti mají v čele 5. skupiny dvoubodový náskok před Islandem, který má odehrané jedno utkání navíc. Pokud svěřenci trenéra Jakuba Dovalila v srpnu získají povinné tři body proti San Marinu, zajistí si postup do baráže.

Němci přitom proti Islandu dvakrát vedli po trefách Gebharda a Schiebera, jenže soupeř ukázal, že se mu ve skupině nečekaně střelecky daří, a vždy srovnal. Nejprve se prosadil Sigthórsson a třináct minut před koncem zařídil remízu Vidarsson.

Obhájci titulu Němci z dosavadních pěti zápasů získali jen osm bodů a potřebují ve zbývajících třech zápasech zvítězit, aby měli šanci být mezi čtyřmi nejlepšími týmy na druhých místech, které budou mít zajištěn postup.

Druhé místo ve skupině zatím drží Island, který však má již šest odehraných zápasů a zbylé dva sehraje doma s Německem a venku proti České republice.

Jakákoli jeho ztráta v těchto zápasech by znamenala jisté prvenství Česka ve skupině za předpokladu, že tým Jakuba Dovalila porazí San Marino.

Kvalifikace o postup na ME fotbalistů do 21 let: 5. skupina:

Německo - Island 2:2 (1:1)
Branky: 10. Gebhart, 50. Schieber - 13. Sigthórsson, 77. Vidarsson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud