10. září 2008 • 23:44

Čech: Chyběla nám větší efektivita

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté přiletěli do Severního Irska s plánem na vítězství, ale vezou pouze bod. Hráči se shodli na tom, že bod je spravedlivý pro obě strany.



Brankář Petr Čech vyzdvihl defenzivu celého týmu. "Nula a ubráněné standardky mluví samy o sobě, ale chyběla nám prostě větší efektivita. Přesto si myslím, že plusy převažují, nesehráli jsme špatný zápas," uvedl Čech, který při největší soupeře prý tušil, kam Feeney zamíří.

REFERÁT ZE ZÁPASU SEVERNÍ IRSKO - ČR ZDE:

"Podařilo se mi odhadnout směr střely a roztažením nohou ji zneškodnit," vysvětlil Čech. Trenér Petr Rada po utkání připustil, že to je sice na úvod kvalifikace nepříjemná ztráta, ale na druhou stranu je to bod z venku a v Belfastu prý ztráceli i jiní favorité. K výhře mu chyběla větší odvaha v koncovce.

To potvrdil i jeho spoluhráč Tomáš Ujfaluši.
"Mohli jsme zde vyhrát, ale zase Petr (Čech) chytil obrovskou šanci, a tak bod může být nakonec dobrý. Na druhou stranu si myslím, že se nám podaří body za výhru získat v Polsku," prohlásil český kapitán Tomáš Ujfaluši.

Český kouč Petr Rada byl po své soutěžní premiéře rád, že po většinu zápasu dokázal jeho tým kontrolovat hru. "Snad s výjimkou dvou situací jsme měli zápas zcela pod kontrolou, v druhém poločase byla dokonce desetiminutovka, kdy jsme soupeře nepustili na svou polovinu.

Hráčům nemohou nic vytknout, co se týče nasazení a bojovnosti, ale chyběla nám větší odvaha jít do šestnáctky a některé slibné akce zakončit," prohlásil Rada na tiskové konferenci.

V druhém poločase ale hra obou týmů uvadala, závěr už neměl potřebný náboj.

"Náš plán byl nejít do druhého poločasu proti větru do vzdušných soubojů a snažili jsme se spíše kombinací držet míč ve své moci. To se nám dařilo, ale chybělo tomu něco navíc, abychom vstřelili rozhodující gól," uvedl kouč.

Klesající náboj zápasu byl možná způsoben i tím, že hráčům chybělo možná více sil.

"V závěru už bylo na obou stranách zjevné, že předchozí průběh, těžký terén a náročné počasí včetně prudkého větru se na výkonu hráčů mohly projevit," připustil kouč hostů, proč se v závěru už obě mužstva do šancí příliš nedostávala.


Radoslav Kováč nevěděl, zda má být spokojen, nebo naopak. "To je těžko říct, ale myslím, že jsme zde mohli vytěžit více než jeden bod. Možná nám chybělo dohrát několik soubojů, v druhém poločase byl někdy proti nám i silný protivítr. Na druhou stranu - málokdo odsud asi body bude vozit, tak se třeba nakonec ukáže, že to nebyla špatná remíza," uvedl záložník, který hodně platil na domácí hráče svou neústupností.

Jeho středový spoluhráč Jan Polák si také myslel, že v Belfastu šlo získat více, ale v druhém poločase to už prý byl hodně složitý souboj. "Domácí se již zcela stáhli a soustředili se na bránění. My jsme je chtěli zaskočit po stranách, ale už to nevycházelo. Možná i proto, že na počasí a podmínky zápasu jsou domácí více zvyklí," mínil Polák.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud