28. října 2008 • 08:34

Brückner přišel o trenéra brankářů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč rakouské fotbalové reprezentace Karel Brückner si musí hledat nového trenéra brankářů. Klaus Lindenberger, který dosud tuto funkci zastával, přijal nabídku vést v rakouské lize ASK Linec.



Na lavičce momentálně šestého týmu tabulky nahradil odvolaného chorvatského kouče Andreje Panadiče.

Brückner by měl ještě v tomto týdnu jednat se zástupci rakouského svazu o tom, kdo Lindenbergera v realizačním týmu nahradí.Podle svazového sekretáře Alfreda Ludwiga by přípravu reprezentačních brankářů mohl minimálně dočasně převzít Otto Konrad, který plní stejnou roli u reprezentační jednadvacítky.

"Ale konečné rozhodnutí je pochopitelně na trenéru Brücknerovi," řekl Ludwig agentuře APA.

V Linci se rozhodli pro výměnu trenéra po nedělní porážce 0:1 v Klagenfurtu, která byla pro tým třetí prohrou za sebou. Lindenberger se chce naplno věnovat koučování a vzdal se vedle působení v reprezentaci i funkce klubového viceprezidenta.

Jednapadesátiletý trenér v minulosti za Linec chytal. V rakouské lize oblékal jako gólman i dres Innsbrucku, s nímž získal dva mistrovské tituly. V roce 1990 se zúčastnil s rakouskou reprezentací mistrovství světa v Itálii.

V základní skupině nastoupil i proti československému týmu, který vyhrál 1:0 díky brance Michala Bílka z penalty.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud