4. listopadu 2008 • 11:22

Rada viděl Bednářův gól naživo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada se přijel o víkendu podívat do Anglie na útočníka Romana Bednáře, který opět vstřelil gól.



Bednář si nedávno v britském tisku postěžoval, že se neobjevuje v národním týmu, přestože v dresu West Bromwiche dává góly. Skóroval i v sobotu proti Blackburnu a zaznamenal čtvrtou branku v sezoně anglické ligy.

Bednář vstřelil vyrovnávací gól na 1:1, další šanci však neproměnil. "Nejsem úplně spokojen, protože ve stejné situaci pět minut předtím jsem neskóroval," poznamenal po utkání fotbalista, který zatím za českou reprezentaci nastoupil jednou, před dvěma lety v přípravě proti Srbsku. O Radově návštěvě nevěděl. "Nemluvili jsme spolu," řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Zamyšlený Petr Rada.Foto Michal Beránek SPORT

K reprezentaci, kterou 19. listopadu čeká další kvalifikační zápas v San Marinu, se Bednář příliš vyjadřovat nechtěl. "Čekám dva roky a jsem připraven kdykoliv přijet. Cítím se dobře. Na to, že hraji první sezonu v Premier League, je to podle mě celkem dobré," uvedl pětadvacetiletý útočník.

Rada prohlásil, že Bednář vyřešil gólovou situaci velmi dobře. "U Romana je tam určitě kvalita, je to zajímavý hráč, kterého stojí za to sledovat. Je u něho gólový předpoklad. Chce to, aby výkonnost prokazoval dlouhodobě," uvedl reprezentační trenér. "Určitě se na něj pojedu ještě jednou podívat," dodal.

Trenér West Bromwiche Tony Mowbray konstatoval, že ho zajímají především Bednářovy výkony v klubu. "Jsem rád, že opět skóroval, ale potřebuje ještě hodně pracovat. Vím, že Roman chce hrát dobře a nastupovat za svou zemi. Pokud bude hrát dobře a bude povolán do reprezentace, tak mu přeji hodně štěstí," komentoval Radovu návštěvu Mowbray.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud