7. dubna 2009 • 14:31

Rada padne! Bude repre bez kouče?

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani devět měsíců nevydrží s největší pravděpodobností ve funkci trenéra fotbalové reprezentace Petr Rada. Závěr středečního zasedání Výkonného výboru ČMFS se zdá být jasný – vyhazov!



Vůbec jasno už naopak není o dalším postupu vedení svazu. Jedna klika bude prosazovat okamžité jmenování nového kouče, druhá bude chtít čekat až na červnovou valnou hromadu.

Že Rada ve středu opravdu skončí, se zdá jako naprostá „tutovka“. Vždyť už minulý týden byli čtyři členové výboru pro jeho okamžité odvolání.

Předseda Mokrý, místopředseda Vacek, brněnský Bělák a příbramský Starka dali kouči reprezentace palec dolů už při mailovém hlasování Per Rollam. Ve středu se k nim přidají i další kolegové.

„S odvoláním kouče Rady nemám nejmenší problém. Už v létě jsem nesouhlasil s jeho volbou i všemi procedurami okolo ní, které vyprodukoval pan Košťál,“ prozradil serveru deniksport.cz šéf Řídící komise Moravy Dalibor Kučera.

Ten patří naopak do tábora, jenž sice s vyhazovem Rady souhlasí, zároveň ale chtějí nové personální obsazení národního týmu řešit až po červnových volbách.

„Vyhazovat kustody a maséry kvůli jednomu přáteláku s Maltou je debilita. Ať se odvolá hlavní trenér a červnové utkání odkaučuje některý z jeho asistentů Hapal nebo Šilhavý,“ doplnil druhý místopředseda ČMFS Jiří Kubíček.

Podle něj by tento tandem mohl doplnit ještě kouč jednadvacítky Jakub Dovalil a k zápasu by byli povoláni výhradně hráči z české ligy. Šéf Sigmy Olomouc bude na středečním zasedání požadovat i projednání zodpovědnosti devíti členů výkonného výboru, kteří stáli v červenci u Radova zvolení.

Tehdejší teplický trenér zvítězil překvapivě, favoritem místopředsedy Vlastimila Košťála, jenž měl výběr nástupce Karla Brücknera na starosti, byl Jozef Chovanec.

„Den před volbou se ale domluvilo osm našich kolegů na jakémsi puči a rozhodli se hlasovat proti Košťálovi, pro Radu. Výsledek tohoto činu dnes pociťujeme všichni,“ povzdechl si Kučera.

Paradoxně právě většina z těchto devíti funkcionářů nyní volá po okamžitém Radově odvolání a jmenování nového kouče, kterým by podle zákulisních spekulací mohl být František Straka.

Jak se „fotbalová vláda“ nakonec rozhodne, bude jasno ve středu odpoledne.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud