Karel Häring
6. srpna 2009 • 10:00

Baroš a spol. se vrací, Hašek pozve hříšníky

Autor: Karel Häring, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Koho pozve předseda ČMFS a reprezentační trenér Ivan Hašek na přípravný duel s Belgií, který se hraje za týden? Už dnes hodinu po poledni zveřejní utajovaný seznam. Jedno je ale jisté. Tomáš Rosický nepřijede.



Reprezentační kapitán bude chybět nejen proti Belgii, ale s největší pravděpodobností i v klíčovém zápase na Slovensku! Záložník Arsenalu se totiž opět zranil a podle prvních zpráv ho čeká až šestitýdenní rehabilitace.

Rosický opět zraněn! Nestihne Slováky >>>

Ovšem potrestaní hřišníci, kteří byli vyřazeni z reprezentace, by se v nominaci objevit měli.

Baroš, Kováč, Svěrkoš, Fenin a Matějovský, to je pětice, kterou bývalí šéfové českého fotbalu suspendovali začátkem dubna poté, co byli pár hodin po porážce se Slovenskem (1:2) zachyceni v jedné z pražských restaurací.

Předseda ČMFS Ivan Hašek, jenž tým povede do konce kvalifikace, ale časově neomezený trest neuznává a s hříšníky – s výjimkou Tomáše Ujfalušiho, který se vzdal reprezentace sám – podle všeho počítá.

Ivan Hašek, předseda ČMFS Ivan Hašek, předseda ČMFSFoto Michal Beránek SPORT

Sportu to mimo jiné potvrdil Václav Svěrkoš (rozhovor s hráčem před startem francouzské ligy čtěte v dnešním deníku Sport). Útočník Sochaux přiznal, že mu na adresu francouzského klubu přišla předběžná nominace.

„Mluvil jsem s Ivanem Haškem asi před deseti dny, spíše jsme se bavili co a jak směrem do budoucna. Během našeho rozhovoru jsme vůbec neprobírali to, co bylo,“ uvedl s tím, že v případě pozvánky by počítal i s rozhovorem s trenérem na téma událostí, které se tehdy staly.

„Já jsem každopádně rád, že mi zavolal. Potěšilo mě to,“ prohlásil exostravský útočník a dodal, že zatím neví, jestli skutečně bude mezi vyvolenými pro přípravný duel s Belgií v Teplicích.

Je více než pravděpodobné, že minimálně někdo z potrestaných útočníků se v utkání objeví. Vždyť Hašek má nyní z obvyklých reprezentantů k dispozici jen Necida, kanonýr Koller slíbil účast až na Slovensko.

Na duel poslední naděje, který se hraje v Bratislavě 5. září, ovšem zřejmě nebude k dispozici ani Tomáš Rosický. Jeho návrat do vrcholového fotbalu totiž podle britského listu zkomplikovalo další zranění.

Na Belgii s ním Hašek nepočítal, na Slováky měl být ale hlavním trumfem nového kouče.

Záložník Arsenalu už sice po osmnáctiměsíční pauze zaviněné zraněním nastoupil za „kanonýry“ ve třech přípravných duelech, nicméně podle spolehlivých zdrojů deníku Sport se s Haškem domluvil na tom, že jej pár dní před startem Premier League nebude vytrhávat z prostředí londýnského klubu.

Teď je ale zase všechno jinak a Češi budou muset na Slovensku vyhrát i bez Tomáše Rosického.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud