21. června 2010 • 21:32

Střílel, ale hattrick zazdil. Villa zvedl Španělsko

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítl hattrick, přesto se stal hrdinou Španělska. David Villa dvěma trefami popravil Honduras a vrátil sebevědomí favorizovaného týmu. Kanonýr Barcelony navíc neproměnil penaltu, jediným třígólovým střelcem šampionátu tak zůstává Argentinec Higuaín.



Španělé nutně potřebovali napravit propadák se Švýcarskem (0:1), proti slabému Hondurasu si nemohli dovolit další zaváhání.

V důležitém utkání mistry Evropy táhl David Villa. Obávaný kanonýr střílel, pálil, jen ten hattrick nakonec netrefil.



Villa se prosazoval už od úvodních minut. Především ve spolupráci s Navasem podnikal časté nálety mezi honduraské obránce, na hřišti jasně zastínil hvězdného Torrese.

"Na Torresovi bylo vidět, že ještě není úplně v pohodě. Villa hlavně v prvním poločase znamenal pro honduraskou obranu daleko větší nebezpečí, hrál opravdu skvěle," pochválil Villu ve studiu České televize Radek Bejbl.

Poprvé Villa zahrozil už v sedmé minutě. Jeho dělový projektil orazítkoval břevno, gólman Hondurasu jen bezmocně plachtil vzduchem.

Parádní moment přišel o chvíli později. Villa prokličkoval mezi třemi hráči, z levé strany si to namířil přímo do vápna a nechytatelnou pumelicí vymetl šibenici - 1:0 pro Španěly!

Parádní trefa! Podívejte se na první gól Davida Villy

Výstavní trefa Davida Villy
Video se připravuje ...


Favorité skupiny H dál válcovali bezzubý Honduras. Navas, Villa, Torres, Xavi a spol. dominovali, drželi otěže utkání jasně ve svých rukou.

Druhý zásah přišel těsně po přestávce. Španělé přečíslili soupeře, Navas zpětnou přihrávkou našel na hraně vápna Villu. Jeho střelu nadzvedl tečí Chávez a míč přepadl za brankáře - 2:0 pro Španěly!

Hrdina utkání mohl přidat ještě třetí branku. Po faulu na Navase rozhodčí nařídil penaltu. Balon si vzal Villa, jenže tentokrát narazil. Útočník Barcelony sice poslal gólmana na druhou stranu, jeho střela však těsně minula levou tyčku...

Favorit utkání další překvapení nepřipustil.Foto Reu


David Villa hattrick nevstřelil, přesto v utkání dominoval. A konečně na šampionátu dokázal, proč o jeho služby stály nejlepší evropské kluby. A proč za něj Barcelona vysázela čtyřicet milionů eur...

Po výhře 2:0 můžou být Španělé v klidu. Pokud v pátek porazí Chile, stoprocentně postupují do vyřazovacích bojů.

Willa překonává defenzivu soupeře.
Willa překonává defenzivu soupeře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud