21. června 2010 • 22:20

Villa zničil Honduras a Španělé slaví výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska napodruhé splnili na mistrovství světa roli favorita a po nečekané prohře v úvodním zápase se Švýcarskem dnes v Johannesburgu zvítězili nad Hondurasem 2:0. Obě branky vstřelil David Villa. Poté ještě promarnil šanci na hattrick, když neproměnil penaltu.



Španělé mají tři body stejně jako Švýcarsko, skupinu H vede s plným bodovým ziskem Chile a teoretickou šanci na postup má i poslední Honduras.

Po úvodní šokující prohře byl dnešní zápas pro evropské šampiony prakticky bojem o přežití. Favorizovaný tým v úvodním utkání propadl v ofenzivě, hlavně ve finální fázi, i proto kouč Del Bosque poslal do zápasu dvojici úročníků.

Vedle Villy vyběhl další kanonýr Torres, kvůli svalovému zranění chyběl Iniesta.Španělé začali zostra, ve třetí minutě však Torres v první šanci míč dobře netrefil.

Sergio Busquets sleduje skluz Rogera Espinozy.Foto ČTK


O čtyři minuty později dostal Villa na moment volný prostor, ale z pětadvaceti metrů napálil břevno. Vzápětí Ramos ve výborné pozici poslal hlavou míč nad břevno.Hrálo se prakticky jen na polovině Hondurasu a bylo otázkou času, kdy výborně kombinující Španělé soupeřovu obranu překonají.



Gól přišel rychle. V 17. minutě se Villa proháčkoval mezi trojicí hráčů a z dvanácti metrů v pádu se trefil přesně do růžku branky gólmana Valladarese.Ojedinělé útočné pokusy středoamerických fotbalistů končily ještě před šestnáctkou, kde osamocený útočník Suazo neměl šanci se prosadit proti obraně, v níž dominovali Piqué s Puyolem.

Španělé mohli přidat i další gól, ale Torres hlavičkou namířil nepřesně.Oba celky se dosud střetly pouze na mistrovství světa 1982 ve Španělsku, kde domácí zachránili výhru v úvodním vystoupení až z penalty a odvrátili tak ostudu.

Navas přijímá pokyny od trenéra Bosqueho.Foto Reu


Dnes ale měli zápas pevně v rukou. Pět minut po přestávce zaúřadoval Villa podruhé. Po rychlém brejku Španělé přečíslili obranu Hondurasu, Villa vypálil těsně za hranicí vápna a nešťastný Chávez slabou tečí změnil směr střely, takže gólman neměl šanci brance zabránit.

Pro čerstvou posilu Barcelony, kam Villa přestoupil v květnu za 40 milionů eur, to byl jubilejní 40. reprezentační gól v 60. utkání za Španělsko.Villa měl po hodině hry šanci stát se druhým hráčem na šampionátu, který dá hattrick. Izaguirre poslal ve vápně k zemi Jesuse Navase, ale Villa penaltu poslal vedle tyče.

Neuspěl ani střídající Fábregas, který po deseti sekundách na trávníku obešel i brankáře Valladarese, ale toho na brankové čáře stačil zastoupit Chávez. Druhý pokus o třetí střelecký zápis pokazil Villovi tři minuty před koncem skluzem Mendoza.

Španělsko - Honduras 2:0 (1:0)

Branky: 17. a 51. Villa. Rozhodčí: Nišimura - Sagara (oba Jap.), He Sang Čong (Korea). ŽK: Turcios, Izaguirre (oba Hond.).
Diváci: 54.386.

Sestavy:

Španělsko: Casillas - Ramos (77. Arbeloa), Piqué, Puyol, Capdevila - Jesus Navas, Busquets, Xabi Alonso, Xavi (66. Fábregas) - Villa, Torres (70. Mata). Trenér: Del Bosque.

Honduras: Valladares - Mendoza, Chávez, Figueroa, Izaguirre - Turcios (63. Núněz), W. Palacios, Guevara, Martinez, Espinoza (46. Welcome) - Suazo (83. J. Palacios). Trenér: Rueda.




Xabi Alonso se snaží obrat o míč Mendozu.
Xabi Alonso se snaží obrat o míč Mendozu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud