25. června 2010 • 22:43

Švýcaři remizovali s Hondurasem. Oba týmy končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Švýcarska a Hondurasu se loučí s mistrovstvím světa v Jihoafrické republice po základní skupině. V dnešním závěrečném utkání první fáze MS remizovali 0:0 a na jejich úkor postupují do osmifinále Chile a Španělsko.



Švýcaři se s šampionátem loučí i přesto, že v úvodním duelu překvapivě porazili evropské šampiony ze Španělska, ale následná prohra s Chile a dnešní remíza se Středoameričany je vyřadily ze hry. I Honduras vypadl v základní skupině, stejně jako při své premiérové účasti na MS v roce 1982. V JAR Honduras získal jediný bod za dnešní výsledek, ale odjíždí bez vstřelené branky.

Švýcarský tým vedený německým koučem Ottmarem Hitzfeldem tak nezopakuje účast v osmifinále jako před čtyřmi lety v Německu. Kdyby dnes s Hondurasem vyhrál o dvě branky, měl by postup jistý bez ohledu na druhý souběžně hraný zápas ve skupině. Švýcarsko ale dnes obranu outsidera rozvrátit nedokázalo, v ofenzivě se trápilo stejně jako v minulém utkání s Chile, kdy také nedokázalo skórovat.

Tým helvétského kříže si dnes za celý zápas nedokázal vypracovat větší příležitost, jako by jej svazovaly zprávy z druhého zápasu skupiny, kde Španělé rychle vedli a Švýcaři věděli, že bezpodmínečně musí zvítězit. Měli sice většinou mírnou převahu, ale v prvním poločase selhali Fernandes, hrdina a jediný střelec z utkání se Španělskem, i hlavičkující Derdiyok.

Lichsteiner hlavičkuje na bránu Hondurasu
Lichsteiner hlavičkuje na bránu Hondurasu


Po poločase začal hrozit i Honduras, outsider skupiny H, jehož trenér dnes v základní sestavě udělal šest změn oproti předchozímu duelu se Španělskem a poprvé vedle sebe v základní sestavě vyběhli i bratři Winston a Jerry Palaciosové, zatímco jejich třetí sourozenec Johny zůstal na lavičce.

Středoameričané sice před zápasem také živili teoretickou postupovou šanci, ale také jim španělský úspěch vůbec nenahrál. Hráči Hondurasu tak už spíš hráli jen o čest a také o to, aby získali svoje historicky první vítězství na MS. Při několika brejkových šancích měli k brance několikrát blízko, ale Álvarez dvě možnosti promarnil a odmítl honduraské vyhlídky na triumf.

Švýcarsko - Honduras 0:0
Rozhodčí: Baldassi - Casas, Maidana (všichni Arg.).
ŽK: Fernandes - Thomas, Suazo, Chávez, W. Palacios.
Diváci: 26.000.

Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler - Barnetta, Huggel (78. Shaqiri), Inler, Fernandes (46. Yakin) - Nkufo (69. Frei), Derdiyok.

Honduras: Valladeres - Sabillon, Chávez, Bernárdez, Figueroa - Álvarez, W. Palacios, Thomas, Núněz (67. Martínez) - Jerry Palacios (78. Welcome), Suazo (87. Turcios).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud