11. července 2010 • 21:38

VIDEO: Uff! Místo férového gesta dal málem gól

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo malinko a zrodila by se jedna z největších kuriozit v historii finále světových šampionátů. V boji o titul na letošním mistrovství dělilo Johnnyho Heitingu jen pár centimetrů od vstřelení úvodního gólu do španělské sítě. V příšerně pikantní situaci – když v rámci „fair play“ vracel soupeři balón dlouhým odkopem skoro z půlky.



Španělský brankář Iker Casillas se nestačil divit. Ve 34. minutě finále světového šampionátu se srazil se soupeřem Robinem van Persiem. Otřesený Nizozemec ležel na hřišti, španělský brankář proto míč dlouhým máchnutím zahodil do zázemí.

Férové gesto, po kterém obvykle následuje sportovní revanš od soupeře – vrácení míče zpátky na kopačky týmu, jenž umožnil ošetření zraněného fotbalisty. Nizozemci se tedy následně chystali dělat právě tohle. Obránce Evertonu Heitinga to ale provedl náramně svérázným způsobem – jeho tvrdý nákop se před Casillasem svižně odrazil do výšky, gólman míč tak tak vyrazil nad břevno.



„Tomuhle tedy moc nechybělo,“ smál se v televizním studiu bývalý český reprezentant Karel Poborský.

Uffff! Heitinga se přes polovinu hřiště Casillasovi omlouval zdviženou rukou. Následný roh van Persie pomalým šourákem nasměroval ke španělské brance tak, aby si Casillas mohl v klidu pro míč dojít.

Podívejte se, jak dal Heitinga málem gól při vracení míče:

Iker Casillas místo férového gesta málem inkasoval.
Video se připravuje ...

Co by se asi stalo, kdyby Casillasovi předchozí Heitingova rána spadla za záda? Vypjaté finále by se asi zvrhlo v ještě drsnější podívanou.

Něco takového nemá na podobně vysoké úrovni obdoby. Snad jen hodně pozorní čeští fanoušci by si vzpomněli na kvalifikaci o EURO 2000, kdy reprezentace vstřelila na Faerských ostrovech klíčovou branku poté, co protivník čekal vrácení balonu po zakopnutí do zázemí.

Tehdy v tom ale byl úmysl, nikoliv nešikovnost. A že to bylo nesportovní? Češi okopaní od faerských surovců si o tom tehdy mysleli své.

Nigel De Jong brutálně sestřelil Xabi Alonsa
Nigel De Jong brutálně sestřelil Xabi Alonsa

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud