14. července 2010 • 09:04

Webb je se svým výkonem na MS spokojený

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože se po finále mistrovství světa stal rozhodčí Howard Webb terčem tvrdé kritiky poražených nizozemských fotbalistů, anglický sudí je se svým výkonem spokojen.



Prý udělal všechno pro to, aby vyhrocený zápas udržel pod kontrolou.

Webb v utkání, které vyhrálo Španělsko 1:0 v prodloužení, rozdal rekordních 13 žlutých karet a navíc vyloučil nizozemského obránce Johna Heitingu. Hráči poraženého celku po zápase obvinili Webba, že stranil Španělům, ti mu naopak vyčítali příliš velkou shovívavost s tvrdou hrou "Oranjes".

"V každém zápase doufám, že jako rozhodčí nebudu příliš vidět. Tentokrát jsem ale musel do hry často vstoupit, abych udržel utkání pod kontrolou," řekl Webb na stránkách Premier League. "Myslím, že jsme neměli moc na výběr a nemohli jsme zápas řídit jinak. Odevzdali jsme to nejlepší a odvedli jsme těžkou práci v náročných podmínkách," dodal.

Finále poznamenala tvrdá taktika Nizozemska, Španělé zase prakticky po každém zákroku obklopili rozhodčího a domáhali se karet pro soupeře.

"Oranjes" měli také štěstí, že Webb nevyloučil Nigela de Jonga za kopnutí Xabiho Alonsa do hrudníku. V závěru zase přehlédl zápasnický chvat Carlese Puyola na Arjena Robbena a vítězný gól padl poté, co sudí neviděl teč zdi při přímém kopu Wesleyho Sneijdera a místo rohu nechal vykopávat od španělské branky.

"Vzhledem k důležitosti zápasu pro oba týmy jsem se k tomu snažil přistoupit lidsky a s rozumem. Nejdřív jsem hráče slovně varoval, nediskutoval jsem s nimi a starší fotbalisty jsem požádal, aby spoluhráče uklidnili," řekl Webb.

Rodák z Rotherhamu se stal prvním rozhodčím, který v jedné sezoně řídil finále Ligy mistrů a finále světového šampionátu. "Je to velká čest. Šest týdnů v Jihoafrické republice jsme si opravdu užili," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud