27. července 2010 • 10:54

Scholes přiznal, že udělal chybu, když nejel na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Manchesteru United Paul Scholes přiznal, že nejspíš udělal chybu, když odmítl nabídku jet na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Pětatřicetiletého fotbalistu, který reprezentační kariéru ukončil v roce 2004, oslovil těsně před šampionátem trenér Anglie Fabio Capello.



"Možná jsem měl jet," citoval Scholese deník Daily Mail. "Dostal jsem šanci zahrát si na mistrovství světa a já ji odmítl. Pocit, že jsem se rozhodl špatně, jsem začal mít asi týden před šampionátem, když jsem všude viděl stoupající napětí před mistrovstvím," dodal.

Scholese oslovil Capellův asistent den před zveřejněním konečné nominace. Účastník dvou šampionátů (1998, 2002) si však myslí, že kdyby mu zavolal sám Capello, mohlo být vše jinak.

"Capella vůbec neznám, ale asi by to pro mě znamenalo víc, kdyby mi zavolal sám," řekl Scholes s tím, že svou roli sehrál i příliš krátký čas na rozmyšlenou. "Reprezentační kariéru jsem ukončil v roce 2004 a pak jsem dostal dvě hodiny na tak velké rozhodnutí. Kdybych měl trochu víc času, třeba bych se rozhodl jinak," prohlásil.

Scholes za Anglii odehrál 66 zápasů a vstřelil 14 branek. Vedle dvou světových šampionátů si zahrál také na dvou mistrovstvích Evropy (2000, 2004). Anglie na MS v Jihoafrické republice vypadla v osmifinále po vysoké prohře 1:4 s Německem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud