23. května 2011 • 12:25

Laštůvka musel na operaci, do Japonska nepojede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Jan Laštůvka se reprezentačnímu kouči Michalu Bílkovi musel omluvit z nominace na červnový turnaj Kirin Cup v Japonsku. Osmadvacetiletý gólman ukrajinského Dněpropetrovska dnes podstoupil operaci poraněného menisku.



Bolesti v koleně Laštůvku sužovaly už v průběhu posledních týdnů. Bývalý ostravský brankář však se sebezapřením odchytal ještě závěrečná čtyři utkání sezony.

"Táhlo se to asi tři týdny, od zápasu s Luhaňskem. Při magnetické rezonanci se přišlo na to, že je poškozený meniskus, ale my jsme ještě pořád měli naději na třetí místo a hlavně byla šance na postup do finále Ukrajinského poháru. Trenér chtěl, abych sezonu dochytal," řekl ČTK Laštůvka, kterého dnes operovali na ortopedické klinice v Petřvaldu u Karviné.

Vydařený závěr sezony, v němž v posledních pěti kolech neinkasoval a do příští sezony si přenese neprůstřelnost trvající 492 minut, si však neprotáhne o zájezd do Japonska. Na turnaji Kirin Cup (4-7. června) se mu přitom reálně rýsovala šance na reprezentační debut.

"S trenérem Bílkem jsem mluvil a on říkal, že bych dostal šanci. Samozřejmě to mrzí, reprezentace je reprezentace. Ale na Ukrajině začínáme přípravu už 13. června a já musím být připravený. I takhle to bude hodně na knap," vysvětlil Laštůvka.

Dněpr s Laštůvkou v bráně obsadil v ukrajinské lize nakonec čtvrté místo a bude hrát Evropskou ligu. Český legionář si však pochvaluje, že za půlrok pod vedením španělského trenérského štábu v čele se známým Juandem Rámosem dostává hra hlavu a patu.

"Poslední zápasy jsme odehráli opravdu dobře, kombinačně, na jeden dva doteky. Je to velký příslib pro novou sezonu, celý manšaft se s příchodem Španělů zvedl. Škoda, že jsme poztráceli moc bodů na začátku sezony, mohli jsme hrát o druhé místo," tvrdil Laštůvka.

Náhradník Petra Čecha v české reprezentaci má s ukrajinským celkem ještě na rok smlouvu. Z Dněpropetrovsku se mu nechce. "Nikam neutíkám, jsem tu spokojený. Trenér mi dal důvěru, pravidelně chytám. Příští rok budeme chtít prohnat Dynamo (Kyjev) a Šachtar (Doněck)," dodal Laštůvka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud