20. června 2011 • 09:14

USA a Panama zkompletovaly semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pořádajících Spojených států a hráči Panamy zkompletovali semifinálové obsazení mistrovství Severní a Střední Ameriky. V noci na čtvrtek se tak uskuteční v Houstonu repríza duelu těchto soupeřů ze základní skupiny, v níž Panama senzačně a poprvé v historii americké favority porazila.



Američané prošli do bojů o medaile na Zlatém poháru po nedělní výhře 2:0 nad Jamajkou. Panama byla v utkání se Salvadorem na pokraji vyřazení, jenže v 90. minutě nejprve vyrovnala na 1:1 a v penaltovém rozstřelu následně završila obrat. Hrdinou byl znovu střelec Luis Tejada, který gólově načal i americký tým ve skupině.

"Bude to úplně jiný zápas," řekl směrem k semifinále s USA panamský trenér Julio Dely Valdés. "Ale nikdy nepřestaneme bojovat, to je naše hlavní zbraň," dodal.

Američany dovedl mezi nejlepší kvarteto Gold Cupu Jermaine Jones, který vstřelil svůj první reprezentační gól Jamajce v 49. minutě. Pojistku proti soupeři. oslabenému o vyloučeného obránce Taylora, přidal deset minut před koncem čtvrtfinále Clint Dempsey.

Rodák z Německa Jones, který odehrál i tři zápasy za německý tým, ale protože šlo jen o přípravu, mohl změnit reprezentační dres, po své premiérové trefě poslal vojenský pozdrav svému tátovi ke Dni otců. Ten slouží právě v Německu.

Druhý střelec Dempsey byl přitom místo přípravy na čtvrtfinálové utkání na svatbě své sestry, ze stejného důvodu americkému výběru chyběla také tři dny další hvězda Donovan. "Bylo to jejich rozhodnutí, ale respektoval jsem ho. Vím, co pro ně rodina znamená," řekl kouč Bob Bradley.

Druhé semifinále obstarají obhájci titulu Mexičané a Honduras, kteří uspěli už v sobotu.

Čtvrtfinále (Washington):

Panama - Salvador 1:1 (0:0), na pen. 5:3
Branky: 90. Tejada - 76. Zelaya z pen.

Další program:

Čtvrtek 23. června - semifinále (Houston):

02:00 USA - Panama,
05:00 Mexiko - Honduras.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud