Stanislav Hrabě
25. června 2012 • 21:24

Vicemistry světa vítali v Brazílii. Masopust chlácholil Scolariho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRAZÍLIE | VIDEO | Přestože Luiz Felipe Scolari, trenér brazilských mistrů světa 2002, prohrál na lavičce Palmeiras vyhecované derby s oslabeným Corinthians (1:2), po zápase přiběhl pozdravit Josefa Masopusta a další členy stříbrné party z MS 1962 v Chile. „Přeji vám, abyste měl v práci spíš radosti než strasti,“ chlácholil ho držitel Zlatého míče nejlepšího fotbalisty Evropy 1962.



Scolari přinesl Josefu Masopustovi dres svého klubu a podotkl, že si na jeho gól ve finále MS 1962 proti Brazílii dobře pamatuje. Pak se přivítal s dalšími členy.

„Vy jste bránil Garrinchu?“ optal se Jiřího Tichého. „Ne, Zagalla,“ přišla odpověď.  „Byli jste výborný tým, máte můj obdiv i po padesáti letech,“ rychle poznamenal a neskrýval, že je myšlenkami někde jinde – v kabině poražených. Na rýpnutí, zda jeho vztahy s Petrem Čechem, když vedl Chelsea, byly skutečně tak napjaté, jak se tradovalo, vůbec nereagoval.

Jeho Palmeiras prohrál, přestože poměrně náhodným gólem vedl. Skóre však otočil báječnými kousky Romarinho: nejprve vyrovnal patou, po přestávce se trefil přímo do vikýře. Fanoušci Corinthians v něm vidí další budoucí hvězdu, ostatně zvolená přezdívka na dráhu úspěchů přímo vysílá.

Josef Masopust se zdraví s brazilským trenérem Luisem Felipem Scolarim
Video se připravuje ...

Přitom jde o náhradníka, do základní sestavy ho vyslalo šest šetřených opor Corinthians na finále Copy Libertadores proti argentinské Boce Juniors, které je na pořadu až za tři dny.

„Scolari se nemá čím chlubit, proti takto oslabenému soupeři to nebylo nic moc,“ nešetřil ho Josef Jelínek, další z chilské party sedící na tribuně. „Romarinho bude brzy v nějakém velkém evropském klubu, zapamatujte si jeho jméno,“ prorokuje Milan Holub, skaut anglického Fulhamu.

Fanoušci Corinthians si vítězství 2:1 nad odvěkým rivalem náležitě vychutnali. „Teď to budeme slavit několik dní,“ přiznal Yván Leonardo Barroso Lima, jaká je to sláva. Zarytý fanda, který zelenou barvu Palmeiras nenávidí takovým stylem, že na přechodu chodí na červenou.

„Nemám to s ním jednouché,“ stěžuje si jeho česká manželka Kateřina. Provdala se však do Brazílie a dobře ví, co pro tuto zemi fotbal znamená. Jak se v něm někdo nevyzná, je společensky znemožněn.

Brazilské derby na tribuně sledovali i někdejší českoslovenští vicemistři světa z roku 1962
Brazilské derby na tribuně sledovali i někdejší českoslovenští vicemistři světa z roku 1962

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud