iSport.cz
30. ledna 2013 • 06:54

Přijde v Turecku kanonáda? Kouč Bílek tasí esa, jež mají nabito

Autor: iSport.cz, Pavel Kalouš, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci české fotbalové reprezentace dychtivě čekají na probuzení střelců v národním týmu. Někdo mohl v minulosti trenéru Michalu Bílkovi vyčítat jeho nominace, teď ale nemůžou fandové ani ceknout. Kouč totiž vsadil na kvarteto David Lafata, Stanislav Tecl, Matěj Vydra a Michal Ordoš, které v této sezoně ve svých klubech nastřílelo 53 gólů. Přijde tedy na půdě Turecka 6. února probuzení střelců a kanonáda?



Pohled do statistik může fanoušky navnadit. Složení ofenzivní formace, které kouč Bílek vybral, by mělo být zárukou, že se Češi gólově prosadí.

Zmíněná čtveřice totiž nastoupila v této sezoně ve svých klubech k 66 utkáním a z gólu se některý ze střelců radoval v 53 případech, což dává průměr 0,8 gólu na zápas. Z nominace tentokrát vypadl Tomáš Pekhart.

I kdyby české útočné pušky začaly v Turecku pálit, nezískají jistotu, že budou mít místo v sestavě pro pokračování kvalifikace o MS 2014.

„Proti Dánsku budou nominovaní ti nejlepší útočníci, které máme k dispozici. Uvidíme, jaká bude forma všech útočníků v březnu,“ neodepisuje Pekharta kouč. Proti Turecku ale dostanou šanci jeho konkurenti.

BÍLKOVA ÚTOČNÁ ESA NA TURECKO

David LafataFoto Jaroslav Legner SPORT
DAVID LAFATA                                
Věk: 31
Klub: Sparta Praha
Reprezentační bilance: 24/5
Počet odehraných minut: 731
Bilance v této ligové sezoně: 16/13

Očima Michala Bílka: „V kvalifikaci toho možná tolik neodehrál, ale v reprezentaci toho už má za sebou také dost. Jsem rád, že pořád dává góly. Proti Slovensku ukázal, že má výborný čich na góly a výborný pohyb ve vápně, je velmi nebezpečný. Tohle utkání ukázalo, že se s ním musí počítat.“

V Plzni ukázali nové posily. Před klubovým znakem zapózoval Stanislav Tecl i Jan KovaříkFoto Pavel Mazáč (Sport)
STANISLAV TECL
Věk: 22
Klub: Viktoria Plzeň
Reprezentační bilance: 0
Počet odehraných minut: 0
Bilance v této ligové sezoně: 11/10

Očima Michala Bílka: „Chtěl jsem ho vzít už na utkání se Slovenskem. Je to gólový hráč, který měl v průběhu podzimní části výbornou formu. Přestože delší dobu kvůli zdravotním problémům nehrál, chci ho vidět v akci.“

V dresu Watfordu střílí Matěj Vydra jeden gól za druhýmFoto Profimedia.cz
MATĚJ VYDRA
Věk: 20
Klub: FC Watford
Reprezentační bilance: 4/0
Počet odehraných minut: 173
Bilance v této ligové sezoně: 24/18

Očima Michala Bílka: „Svůj talent prokazuje v plné kráse. Osmnáct branek, které dal, je vynikající vysvědčení. Druhá anglická liga není jednoduchá soutěž, přesto se prosazuje. Je to rychlostně vybavený hráč, což potřebujeme, obejde jeden na jednoho. Finální fázi řeší v klidu.“

Nejlepší ligový střelec a nyní i nováček v reprezentaci Michal OrdošFoto Michal Beránek (Sport)
MICHAL ORDOŠ
Věk: 30
Klub: Sigma Olomouc
Reprezentační bilance: 1/0
Počet odehraných minut: 81
Bilance v této ligové sezoně: 15/12

Očima Michala Bílka: „Patří mezi hráče, kteří se ukázali už na podzim proti Slovensku a odehráli dobré utkání. Pokud chytne začátek a bude se jevit v dobrém světle, má šanci se do národního týmu dostat. Kvůli tomu ho potřebuji znovu vidět.“

Více o české fotbalové reprezentaci čtěte ve středu v deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud