12. prosince 2013 • 13:26

Vrba se upsal reprezentaci: Jsme schopní prohánět i Španělsko

Autor: jon, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pavel Vrba je definitivně trenérem fotbalové reprezentace. Dnes podepsal čtyřletou smlouvu s opcí na dva roky. A vyhlásil útok za postupem na EURO 2016. "Věřím, že to dokážeme a v silné konkurenci obstojíme," prohlásil Vrba na tiskové konferenci.



Na přímý dotaz, zda český tým je schopný prohánět nejzvučnější soupeře včetně Španělska či Nizozemska, Vrba jasně odvětil: "Kdybych tomu nevěřil, nabídku pana Pelty bych nikdy nepřijal."

Je přesvědčený, že reprezentace má potenciál na to, aby vybojovala postup na EURO 2016 i na MS 2018. A následně uspěl v hlavní soutěži.

I proto Pelta nabídl Vrbovi luxusní čtyřletý kontrakt s opcí, který dnes zkušený trenér podepsal. "Jsem rád, že tady v tomto složení sedíme, jednání nebylo jednoduché. Chtěli jsme nejúspěšnějšího trenéra. Úspěchy, které má na klubové úrovni, nemají obdoby," vysvětlil Pelta.

Pavel Vrba na první tiskové konferenci v roli trenéra české fotbalové reprezentace
Video se připravuje ...

Přesvědčit Vrbu, aby předčasně ukončil angažmá v Plzni, ale nebylo vůbec jednoduché. "Jsem rád, že jsem tuhle nabídku dostal, ale přiznávám, že dohodování bylo velice těžké. V Plzni si vážím hráčů i lidí okolo. Ale nastalo období, abych šel do něčeho jiného. Ta výzva byla obrovská," přiznal Vrba s tím, že na výstupní klauzuli kývl až na poslední chvíli.

Jaké budou první Vrbovy plány v nové funkci? Hodlá cestovat a pozorovat jednotlivé hráče. Už v lednu se například v Londýně sejde s největšími oporami Petrem Čechem a Tomášem Rosickým.

Miroslav Pelta a Pavel Vrba podepsali před novináři čtyřletý kontrakt.
Miroslav Pelta a Pavel Vrba podepsali před novináři čtyřletý kontrakt.

Vrba také odhadlil část trenérského týmu. Jak se očekávalo, prvním asistentem bude Karel Krejčí, jeho dosavadní spolupracovník v Plzni. Druhého asistenta si vybere mezi ligovými trenéry a měl by pracovat na částečný úvazek. V roli trenéra brankářů zůstává Jan Stejskal. V realizačním týmu české fotbalové reprezentace bude také Dušan Fitzel, kterého Vrba označil za svou pravou ruku a manažera.

První zápas na reprezentační lavičce Vrbu čeká 5. března, kdy Česko přivítá v Edenu Norsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud