20. ledna 2014 • 17:45

Schůzka s Wengerem a Rosickým. Tomáš chce dál hrát za Česko, těší Vrbu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační kouč Pavel Vrba se vrátil z Anglie s dobrou zprávou. Tomáš Rosický mu potvrdil, že chce i nadále hrát za národní tým. Vrba absolvoval v Londýně také další tři schůzky s Petrem Čechem, Tomášem Kalasem a Danielem Pudilem.



"Program byl dost nabitý a jsem rád, že jsem se sešel se čtyřmi hráči. Byl to důležitý čas. Dozvěděli jsme se všechno, co jsme potřebovali," uvedl Pavel Vrba pro oficiální web FAČR. "Jedinou malou kaňkou je snad to, že Tomáš Rosický kvůli zlomenému nosu neodehrál sobotní zápas proti Fulhamu."

Do Londýna vyrazil v pátek společně s předsedou asociace Miroslavem Peltou a technickým ředitelem Dušanem Fitzelem. Ihned po příletu se vydali do tréninkového centra Arsenalu. Zde měli domluvenou schůzku nejen s reprezentačním kapitánem Rosickým, ale také s trenérem Arséne Wengerem.

"Vysvětlili jsme si určité věci a bylo to pro nás poučné. Wenger říkal, že Tomáš má jednu z nejlepších fazon během svého působení v Arsenalu," prozradil Vrba.

Rosický potvrdil Vrbovi, že v národním týmu skončit nechce. "To je pozitivní věc," těší reprezentačního trenéra. "Bavili jsme se o budoucnosti a jak bychom si to představovali. Tomáš má obrovský zájem dál reprezentovat."

Druhý den se Vrba sešel s Tomášem Kalasem, nadějným obráncem Chelsea. V neděli dopoledne absolvoval další schůzku s hráčem druholigového Watfordu Danielem Pudilem. Odpoledne vyrazil na šlágr Chelsea – Manchester United (3:1) a viděl v akci brankáře Petra Čecha.

Mezi čtyřma očima si popovídali večer po zápase. Čech stejně jako Rosický potvrdil, že chce být součástí Vrbova výběru.

"Vycítil jsem, že národní tým pro oba pořád hodně znamená, což je pro nás  velké povzbuzení. Právě tohle jsem toužil v Londýně slyšet ze všeho nejvíc. S Tomášem i Petrem počítáme na březnový zápas s Norskem, pokud se nestane nic nepředpokládaného," dodal Vrba s tím, že všem hráčům nastínil klíčovou myšlenku. A ta zní: začíná nová éra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud