21. července 2014 • 16:41

Konec kapitána. Legendární Gerrard uzavřel reprezentační kariéru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, potvrzeno. Steven Gerrard, jeden z nejlepších fotbalistů anglické historie, se rozhodl uzavřít své působení v reprezentačním dresu. Záložník Liverpoolu vedl Anglii jako kapitán na šampionátu v Brazílii, kde tým neprošel ze skupiny. Gerrard v národním mužstvu odehrál 114 utkání, vstřelil 21 gólů. Kariéru v mezinárodním fotbale ukončil ve 34 letech.



 Steven Gerrard je uznávaným kapitánem, dirigentem, šéfem na hřišti. Málokterý anglický fotbalista toho dokázal tolik, co on. Zkušený mazák ale uznal, že nadešel čas říct sbohem.

"Bylo to pro mě velmi složité rozhodnutí. Jedno z nejtěžších, které jsem během fotbalové kariéry udělal," uvedla 34letá ikona Liverpoolu na stránkách anglické fotbalové asociace.

Gerrard se nyní chce soustředit výhradně na klubovou kariéru. "Když jsem se vrátil z Brazílie, byl jsem zoufalý. Probíral jsem to s rodinou, přáteli a lidmi, kteří ke mně mají blízko. Až poté jsem učinil definitivní rozhodnutí," dodal kapitán Liverpoolu. 

Steven Gerrard a Wayne Rooney, jedny z největších osobností anglického fotbaluFoto ČTK/AP

"Co je nejdůležitější. Brendan (Rodgers, trenér Liverpoolu) je fantastický člověk. Musím se starat o své tělo co nejlépe, abych pro něj a celý Liverpool odevzdal na hřišti to nejlepší," vysvětlil Gerrard.

"Abych mohl dál pokračovat na nejvyšší úrovni a mohl hrát za Liverpool, věřím, že jsem se rozhodl správně. Na Anfield se navíc vrátila Liga mistrů, to je další důležitý faktor pro můj konec v reprezentaci," upozornil na náročný zápasový program.

Gerrard debutoval za anglickou reprezentaci v roce 2000 proti Ukrajině a během čtrnácti let odehrál 114 utkání, ve kterých dal 21 gólů. Více startů mají pouze anglické legendy Peter Shilton (125) a David Beckham (115). V 38 duelech vedl Gerrard výběr Albionu jako kapitán, naposledy na nedávném světovém šampionátu, kde Anglie uhrála jen bod a skončila už ve skupině.

"Užil jsem si každou minutu, kterou jsem reprezentoval svoji zemi. Je to pro mě smutný den vědět, že už nikdy znovu neobléknu anglický národní dres," dodal Gerrard.

S reprezentací už v Anglii skončil stoper John Terry, po přestupu do USA nejspíš národní dres přestane oblékat také Frank Lampard. Gerrard je třetí významnou osobností poslední dekády, která řekla sbohem.

Steven Gerrard a Wayne Rooney
Steven Gerrard a Wayne Rooney

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud