31. srpna 2014 • 23:34

Šance roste! Nizozemcům bude chybět Robben i Van der Vaart

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemští fotbalisté přiletí na evropskou kvalifikaci do Prahy bez své největší hvězdy Arjena Robbena, jehož vyřadil zraněný kotník. Trenér Guus Hiddink se na začátku svého působení u týmu bude muset obejít také bez dvou dalších ofenzivních hráčů Klaase Jana Huntelaara a Rafaela Van der Vaarta. Oznámila to dnes Nizozemská fotbalová asociace.



Nizozemci tak rázem přišli o autory celkem osmdesáti reprezentačních branek. Trenér na doplnění týmu povolal Luciana Narsingha z Eindhovenu. Hiddinka čeká obnovená premiéra na lavičce ve čtvrtek v Bari proti Itálii, v Praze se jeho tým představí o pět dní později.

Robben byl klíčovou postavou nizozemského týmu na MS v Brazílii, kde "oranjes" získali bronzové medaile. Útočník Bayernu byl v tomto týdnu vyhlášen třetím nejlepším fotbalistou Evropě.

Huntelaar sice na MS většinou střídal, ale k úspěchu přispěl vítěznou penaltou v osmifinále s Mexikem. Teď se omluvil pro blíže nespecifikované onemocnění. Van der Vaart už kvůli zranění přišel o MS, teď má opět svalové problémy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud