17. října 2014 • 13:31

Trenér Španělska Del Bosque se rozhodl: Po ME ve Francii končím

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od fotbalistů Španělska odejde po mistrovství Evropy v roce 2016 trenér Vicente del Bosque. Třiašedesátiletý kouč, který tým dovedl k triumfu na mistrovství světa v roce 2010 a evropském šampionátu o dva roky později, to oznámil v rozhovoru pro deník As.



"V životě není nikdy nic stoprocentní, ale mám v úmyslu dovést reprezentaci do Francie a pak skončit," řekl Del Bosque. "Půjde o postupný přechod, a i když už nebudu trénovat, budu i poté pracovat pro španělský svaz," přidal bývalý kouč Realu Madrid a Besiktase Istanbul.

Del Bosque vede reprezentaci od roku 2008 a v probíhající kvalifikaci evropského šampionátu má v plánu tým přebudovat. Po neúspěchu na mistrovství světa v Brazílii, kde Španělé jako obhájci titulu překvapivě vypadli už v základní skupině, totiž v národním týmu skončili Xabi Alonso, Xavi a David Villa.

V dosavadním průběhu bojů o Euro ve Francii Španělé porazili Makedonii a Lucembursko, ale senzačně prohráli 1:2 na Slovensku. Pro Del Bosqueho výběr to byla první kvalifikační prohra od října 2006.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud