20. listopadu 2014 • 20:48

Skandál v Africe: Bony hrál proti Kweukemu, nikdo nechtěl vyhrát

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není snad delšího časového období, kdy by fotbalovou Afrikou nehřímal skandál. Tentokrát se o pořádný průšvih postarali fotbalisté Pobřeží Slonoviny a Kamerunu, kteří si ve vzájemném utkání rozdělili body hodně neférovým způsobem. V posledních minutách hráči obou týmů vůbec nehráli, domácí si tak jen v chůzi přihrávali míč na vlastní polovině.



Pobřeží Slonoviny potřebovalo k přímému postupu na Africký pohár národů alespoň bod. Bony a spol. si sice postup zajistili, ovšem z jejich počínání přetrvává pachuť. Ještě smutnější je, že na nechutnou hru domácích přistoupil i Kamerun, který měl již před zápasem zajištěné první místo.

Blížil se závěr zápasu, Pobřeží Slonoviny drželo postupovou bezgólovou remízu. V tu chvíli se hlavně na popud zkušeného kapitána Kola Tourého rozhodlo pouze držet míč na vlastní polovině. Kamerun, v jehož sestavě nastoupil bývalý útočník Sparty Léonard Kweuke, soupeře nenapadal.

Diváci tak byli v posledních minutách svědky něčeho, co fotbal nepřipomínalo ani zdaleka. Hráči na trávníku jen chodili a vyměnovali si přihrávky na pár metrů. Bez zaujetí, bez boje. Tohle se nemohlo líbit nikomu.

VIDEO | Poslední minuty zápasu fotbal vůbec nepřipomínaly

Fanoušci ovšem místo odsouzení počínání svého týmu slavili. A to tak zuřivě, že po zápase vtrhli na hřiště a způsobili skandál číslo 2. Nejenže se houpali na břevnu branky, ale dokonce se pokusili svlévnout z trenek záložníka domácích Gervinha.

Afrika si prostě jednou zase uřízla ostudu. A místo zajímavého fotbalu se bude opět mluvit o nechutném skandálu, za který mimochodem klidně mohou následovat tvrdé tresty. Aby se fotbalisté obou týmů neradovali předčasně...

VIDEO | Invaze fanoušků na hřiště po ostudném zápase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud