27. února 2015 • 16:22

Finále MS v Kataru den před Vánoci? Blatter je proti, skončit chce dřív

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále mistrovství světa v roce 2022 v Kataru, které bude kvůli velkým vedrům velmi pravděpodobně přesunuto z léta na listopad a prosinec, by se mělo hrát nejpozději 18. prosince. Prohlásil to prezident světové fotbalové federace FIFA Sepp Blatter.



Změnu termínu kontroverzního šampionátu, jehož volbu provázela obvinění z korupce, navrhla výkonnému výboru speciální pracovní skupina FIFA. Podle ní by měl turnaj zkrácený o několik dnů odstartovat 26. listopadu a skončit finálovým duelem 23. prosince.

Přesun turnaje z tradičního června i předvánoční termíny však popudily zejména evropské kluby a soutěže, kterým změna značně naruší termínovou listinu. "Třiadvacátého se finále určitě hrát nebude, jsem proti tomu. Musíme skončit osmnáctého," řekl Blatter novinářům v Severním Irsku, kde je na zasedání pravidlové komise IFAB.

"Hodně lidí si teď sice na FIFA a mistrovství světa v Kataru stěžuje, ale pořád máme sedm let, abychom se na to připravili," přidal Blatter. "A hlavně na všech stranách vidím vůli k řešení, takže bych se nebál, že nenajdeme společnou řeč," prohlásil osmasedmdesátiletý funkcionář.

Kromě vánočního finále Blatter nesouhlasí ani s finančním odškodněním klubů a soutěží, které kvůli šampionátu v netradičním termínu čeká přestávka. "Nemyslím, že kompenzace je na místě. Ale jsem přesvědčen, že i v tomto bodě najdeme nejlepší možné řešení," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud