27. března 2015 • 17:03

Neymar za Brazílii řádí. Já jsem Beethoven, mě nepřekoná, říká Pelé

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátého února mu bylo teprve 23 let. za brazilskou seniorskou reprezentaci už ale stihl 61 zápasů, vstřelil v nich úctyhodných 43 gólů. Ač je Neymar věkem stále ještě mladý talent, už v jedné z nejsledovanějších reprezentací světa nosí kapitánskou pásku. "Mně ale nepřekoná," tvrdí legendární Brazilec Pelé považovaný za nejlepšího fotbalistu historie.



Ve čtvrtečním zápase proti Francii vstřelil Neymar vítězný druhý gól. Šlo o jeho reprezentační trefu číslo 43. Žádný jiný fotbalista těsně po 23. narozeninách nemá takovou skvělou bilanci. Největší fotbalová persona Brazílie ale odmalička snáší tlak a skvěle zvládá předurčenou roli, že bude tím VYVOLENÝM.

Nebýt smolného zranění, stal se možná nejlepším hráčem letního domácího šampionátu, kde právě on táhl brazilský výběr. V mladém věku ustál obrovská očekávání. S naprostou lehkostí se vyrovnával s tím, že právě on musí být tím nejlepším.

Neymarovi se daří i v Barceloně, kde kroutí druhou sezonu. Spolupráce s Messim a Suárezem funguje stále lépe a lépe, útočná trojice tvoří asi nejnebezpečnější ofenzivní zbraň světového fotbalu.

Může se v budoucnu stát, že předčí i legendárního Pelého? "Myslím, že ne. Stát se novým králem, novým Pelém je nemožné. Mí rodiče už totiž dalšího potomka mít nebudou," usmíval se trojnásobný mistr světa a jeden z nejslavnějších Brazilců.

"Neymar je excelentní, mladý hráč, ze kterého bude velká hvězda, to je bez debat," prohlásil Pelé při setkání s novináři. Své umění pak přirovnal ke slavnému hudebnímu skladateli Ludwigovi van Beethovenovi. "Myslíte, že by vynikal dneska? Určitě," dodala 74letá legenda světového fotbalu.

Brazilské hvězdy Neymar a Oscar se radují z gólu do sítě Francie
Brazilské hvězdy Neymar a Oscar se radují z gólu do sítě Francie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud