Tomáš Podvín
30. března 2015 • 04:59

Federální bitva bez opor. V jaké sestavě vyběhnou Češi na Slováky?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zklamání s Lotyšskem čeká českou reprezentaci v úterý přátelský duel na Slovensku. Trenér Pavel Vrba se rozhodl dát největším hvězdám v čele s kapitánem Rosickým či brankářem Čechem volno, šanci dostanou méně vytěžovaní hráči. Jak by mohla sestava českého týmu v přestižním utkání vypadat?



Na Slovensko vůbec neodcestovala čtveřice hráčů, kteří byli v základní sestavě proti Lotyšsku. Kromě Čecha a Rosického dostali volno také obránce David Limberský a útočník David Lafata.

Naopak zůstat by s týmem měli Ladislav Krejčí i Václav Kadlec, kteří tak neposílí reprezentaci do 21 let pro zápas s Portugalskem. Ten se hraje také v úterý.

V brance Vaclík, v útoku Necid

Čecha nahradí Vaclík

Očekávaná změna. Dlouholetou jedničku Petra Čecha nepotřebuje Pavel Vrba zkoušet, ví přesně, co může od zkušeného gólmana očekávat. Minuty v reprezentačním dresu dostane Tomáš Vaclík, který si šanci za vynikající výkony v dresu Basileje zaslouží.

Místo Limberského Hloušek

Na levý kraj obrany se s největší pravděpodobností postaví Adam Hloušek, který hraje pravidelně bundesligu v dresu Stuttgartu. Šanci zahrát si má i Filip Novák, jenž v nominaci nahradil nemocného Františka Rajtorala. Na hřiště se ale podívá spíše až v průběhu zápasu.

Jako tvůrce Kolář

Nahradit rovnoceně kapitána Rosického lze jen velmi těžko. Pokusit se o to by měl v Plzni ve výborné formě hrající Daniel Kolář. Pod ním budou operovat Vladimír Darida a Lukáš Vácha. Špatný výkon proti Lotyšsku odnese lavičkou Jaroslav Plašil.

Na křídlech Pilař a Dočkal

Ladislav Krejčí sice s týmem na Slovensko pocestuje, v základní sestavě ale nebude. Místo něj nastoupí Václav Pilař, který se prezentuje mnohem lepší formou, což potvrdil i proti Lotyšsku. Naopak důvěru dostane Bořek Dočkal, který nebude chybět na svém tradičním místě pravého záložníka.

Na hrotu Necid

V útoku dostane místo Davida Lafaty nejspíš šanci Tomáš Necid, který si zahrál už i s Lotyšskem. V průběhu zápasu se dostane určitě i na Václava Kadlece, jenž může hrát buď úplně na hrotu nebo pod ním.

Jak by mohla vypadat sestava Čechů proti Slovensku
Vaclík - Gebre Selassie, Suchý, Kadlec, Hloušek - Vácha, Darida - Dočkal, Kolář, Pilař - Necid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud